fbpx

Win 10x het e-book De laatste trein naar vrijheid

De laatste trein naar vrijheid

In De laatste trein naar vrijheid brengt Meg Waite Clayton feit en fictie samen. Wil jij kans maken op dit boek? Wij mogen 10x het e-book weggeven! Meedoen? Je kunt het deelnameformulier t/m 19 mei invullen.

Helaas deze winactie is reeds gesloten

De laatste trein naar vrijheid

De laatste trein naar vrijheid speelt zich af in Wenen, eind jaren dertig. In het boek lees je over de vijftienjarige Stephan en zijn beste vriendin Žofie-Helene, van wie hun zorgeloze jeugd op het punt staat om te slaan. Stephan is Joods en Žofie-Helene is de dochter van een opstandige krantenuitgever. Als Hitler de macht grijpt, slaat het noodlot toe.

De laatste trein naar vrijheid

De Nederlandse verzetsstrijder Truus Wijsmuller-Meijer doet er alles aan om Joodse kinderen naar een veiliger gebied te smokkelen. Wanneer Groot-Brittannië aangeeft kinderen uit het Duitse Rijk toe te laten is Truus vastberaden en dwingt ze toestemming af van de gevreesde SS’er Adolf Eichmann om de kinderen te redden. Zo snel als ze kan begeleidt ze Stephan, Žofie-Helene en uiteindelijk duizenden anderen kinderen op een levensgevaarlijke tocht naar een onzekere toekomst. Kan ze de kinderen en zichzelf in veiligheid brengen?

Ben jij benieuwd naar De laatste trein naar vrijheid? Meedoen aan de winactie kan t/m 19 mei.