fbpx

Win 2x De strijd om Troje & Odysseus – winactie gesloten

De Strijd om Troje en Odysseus

Blijtijds mag twee exemplaren van kinderboek De strijd om Troje & Odysseus van Simone Kramer weggeven. Leuk voor opa’s, oma’s, ooms en tantes van kinderen van 10 tot 15 jaar. Winnen? Doe snel mee!

Helaas deze winactie is reeds gesloten

De strijd om Troje & Odysseus

In deze spannende avonturenroman lezen kinderen over heldhaftige verhalen van Homerus die op een moderne manier zijn opgeschreven.

Aphrodite, godin van de liefde, heeft de Trojaanse prins Paris beloofd dat hij met de mooiste vrouw van de wereld zal trouwen. Helaas heeft deze Helena al een man. Als Paris en Helena er samen vandoor gaan, trekt haar echtgenoot ten strijde. Hij roept zijn bondgenoten bijeen en zet koers naar Troje… 
Na een jarenlange strijd, waar ook de goden zich flink mee bemoeid hebben, valt Troje. De Griekse overwinnaars keren terug naar huis. Een van hen is Odysseus, koning van Ithaka. Maar de terugtocht is verre van gemakkelijk! Met zijn manschappen wordt hij gevangen genomen door een wrede Kykloop. De tovenares Kirke stuurt hem naar het dodenrijk. Hij moet langs de sirenen zien te varen die elk schip op de klippen doen slaan, en verliest uiteindelijk zelfs zijn vloot, voor hij na tien jaar weer voet aan land zet op zijn eiland. En zelfs dan zijn de beproevingen van Odysseus nog niet voorbij.

Meedoen kan t/m 8 september 2019.

De Strijd om Troje en Odysseus