fbpx

Win het boek Meesterlijk Brood van Robèrt van Beckhoven – winactie gesloten

Robèrt met brood met brood staand Sandra Hoekstra
Afbeelding: Ⓒ Sandra Hoekstra

Zit jij tijdens Heel Holland Bakt ook watertandend op de bank? Je maakt nu kans op het bakboek Meesterlijk Brood van Robèrt van Beckhoven. Daarmee leer je brood bakken vanuit de basis.

Lees ook
Het favoriete recept van Meester Patissier Robèrt van Beckhoven

boek Meesterlijk Brood van Robèrt van Beckhoven

Wat kun je in een notendop vertellen over je boek Meesterlijk Brood?

“Veel thuisbakkers doen maar wat, ze zoeken op internet recepten op en gaan gewoon aan de slag. Dat moet je niet doen, vind ik. Zorg dat je een goed bakboek in huis hebt, leer daarmee vanuit de basis en maak zo een goede start. In Meesterlijk Brood deel ik mijn basiskennis met jou, zodat je met een gerust hart kunt gaan bakken. Begin niet met het meest ingewikkelde brood, maar gewoon vooraan. Want als je eenmaal een eenvoudig witbrood goed kunt bakken, kun je daarna alles aan. Geloof me!”

Brood is een spel van water en granen

Kan iedereen leren bakken?

“Een bakker word je niet, een bakker ben je. Maar iedereen kan plezier hebben in bakken. Ik raad je dan wel aan om met goede spullen aan de slag te gaan: goede grondstoffen, een fijne oven, mooi bakblik. Dan is bakken heel erg leuk en lekker. Het is ook belangrijk om de tijd te nemen, achteraf proef je dat het de moeite waard is geweest. Als ik zelf ga bakken, wordt mijn creativiteit aangewakkerd en ben ik eigenlijk niet meer te stoppen. Al bakkend bedenk ik nieuwe recepten en probeer ik smaken uit. Een heerlijk proces.”

Robèrt van Beckhoven met deegroller Sandra Hoekstra
Afbeelding: Ⓒ Sandra Hoekstra

Baktip van de Meester?

“Zorg eerst dat je het leuk gaat vinden. Naast het witte brood, kun je ook heel goed beginnen met bolussen. Succes gegarandeerd! Bolussen zijn super simpel om te maken, ze smaken super lekker. En je huis ruikt ook nog eens heerlijk. Als je het bakken echt leuk vindt, is het de moeite waard om een goede bakcursus te volgen waar je de kneepjes van het vak goed leert. Ik geniet elke keer weer als ik in mijn cursuslokaal mensen kan meenemen in mijn passie. Wat brood echt is, weet lang niet iedereen. Brood is een spel van water en granen. Meer niet. Maar je moet wel de spelregels kennen.”

Win het boek Meesterlijk Brood van Robèrt van Beckhoven

Wil jij het boek Meesterlijk Brood van Robèrt van Beckhoven winnen? Laat hieronder je gegevens achter en wie sta jij binnenkort te bakken met tips van de Meester!

Helaas deze winactie is reeds gesloten