fbpx

Filippine puzzel – Speel zelf online

Bij een filippine puzzel gaat u op zoek naar woorden in het diagram aan de hand van cryptische omschrijvingen.

Houdt u van puzzelen? Ga dan eens met onze filippine puzzel aan de slag. Met onze filippine puzzels heeft u urenlang puzzelplezier!

Online filippine puzzels doen

Wilt u meteen aan slag met een filippine puzzel? Start dan direct met online puzzelen, gratis via onze website. Naast filippine puzzels vindt u hier ook andere puzzels.

filippinepuzzel

Hoe werkt een filippine puzzel?

Bij een filippine puzzel moet u woorden invullen aan de hand van cryptische beschrijvingen. Wat de filippine anders maakt dan een kruiswoordpuzzel, is dat de oplossingen alleen horizontaal en verticaal te vinden zijn en dus niet kruisend. 

In de vakjes staan kleine getallen. In de vakjes met hetzelfde getal, hoort ook dezelfde letter te staan. Door een woord in te vullen, krijgt u dus gelijk letters voor andere woorden.

Blijtijds puzzelen online puzzels filippine

Tips voor een filippine puzzel

Heeft u nog weinig ervaring met filippine puzzels? Deze tips helpen u op weg. 

  • Lees de beschrijving goed door. Ga niet te overhaast te werk, want zo maakt u fouten.
  • Begin met de oplossing waar u het meest zeker over bent. Met de cijfers in de vakjes kunt u dan bepalen welke letters u al heeft voor de andere woorden.
  • Zit u helemaal vast? Het kan soms helpen om gewoon opnieuw te beginnen. Als u online puzzelt, kunt u eenvoudig de antwoorden wissen. Speelt u in een puzzelboek of krant? Gebruik dan een potlood, zodat u makkelijk de antwoorden kunt weghalen. 

Komt u er echt niet uit? Gebruik dan een puzzelwoordenboek. 

Naast een filippine puzzel ook eens iets anders proberen?

Iets anders dan een filippine puzzel proberen? Er zijn nog veel meer leuke puzzels om te doen. Bij Blijtijds Puzzelen kunt u online heel eenvoudig spelen.

Probeer bijvoorbeeld eens een:

  • Kruiswoordpuzzel
  • Woordzoeker puzzel
  • of een Zweedse puzzel

Puzzelplezier gegarandeerd! Je speelt gratis en zo lang je maar wilt. Klaar voor een uitdaging?

Maak een filippine puzzel met ons puzzelmagazine

Maakt u liever filippine puzzels op papier? Dan is ons puzzelmagazine Blijtijds Puzzelen misschien wat voor u. In dit magazine staan 70 verschillende puzzels, waaronder filippine puzzels, met een inspirerend thema voor urenlang puzzelplezier. 

puzzelen magazine

U kunt niet alleen puzzelen, maar ook genieten van de prachtige illustraties en inspirerende uitspraken die in het magazine staan. Het magazine is nu tijdelijk extra voordelig. 

Een jaar lang, zes edities, voor maar € 19,95!