fbpx

Kruiswoordpuzzels – Speel zelf online

De kruiswoordpuzzel is één van de populairste puzzels. Wist u dat deze puzzel niet alleen het meeste voorkomt, maar dat hij ook de basis vormt van de meeste andere puzzels?

Houdt u van puzzelen? Ga dan eens met onze kruiswoordpuzzels aan de slag. Met onze kruiswoordpuzzels heeft u urenlang puzzelplezier!

Online kruiswoordpuzzel

Wilt u meteen aan slag met kruiswoordpuzzels? Start dan direct met online puzzelen, gratis via onze website. Naast kruiswoordpuzzels vindt u hier ook andere puzzels.

kruiswoordpuzzel

Een kruiswoordpuzzel, hoe werkt dat?

Hoe werkt dat ook alweer, zo’n kruiswoordpuzzel?

Een kruiswoordpuzzel is een woordpuzzel waarbij horizontaal en verticaal woorden ingevuld worden, volgens de genummerde omschrijvingen. Aan de hand van deze omschrijvingen, kunt u de antwoorden achterhalen. De vakjes voor en na het woord zijn zwart gemaakt, zodat u weet hoe lang het woord is. 

Als u eenmaal op gang bent, kunt u met de kruisingen de andere woorden in gaan vullen. Zo schrijft u uiteindelijk de hele diagram vol. 

puzzel

Tips voor kruiswoordpuzzels

Bent u een beginnende kruiswoordpuzzelaar? Deze tips helpen u op weg. 

  • Start met de woorden die u meteen ziet.
  • Ga dan verder met de meest korte woorden, met bijvoorbeeld 4 of 5 letters. Er zijn maar weinig woorden in het Nederlands die zo kort zijn, dus is de kans groter dat u ze goed heeft.
  • Houd er rekening mee dat de letter ‘ij’ in één vakje hoort.

Komt u er echt niet uit? Gebruik dan een puzzelwoordenboek. 

Naast kruiswoordpuzzels ook eens iets anders proberen?

Kruiswoordpuzzels worden heel veel gespeeld, maar er zijn ook andere puzzels om eens te proberen. Bij Blijtijds puzzelen kun je online heel eenvoudig spelen.

Probeer bijvoorbeeld eens een:

  • Zweedse puzzel
  • Filippine
  • of een Woordzoeker

Puzzelplezier gegarandeerd! Je speelt gratis en zo lang je maar wilt. Klaar voor een uitdaging?

Kruiswoordpuzzels maken met ons puzzelmagazine

Maakt u liever kruiswoordpuzzels op papier? Dan is ons puzzelmagazine Bijtijds Puzzelen misschien wat voor u. In dit magazine staan 70 verschillende puzzels, waaronder kruiswoordpuzzels, met een inspirerend thema voor urenlang puzzelplezier.

puzzelen magazine

U kunt niet alleen puzzelen, maar ook genieten van de prachtige illustraties en inspirerende uitspraken die in het magazine staan. Het magazine is tijdelijk extra voordelig. 

Een jaar lang, zes edities, voor maar € 19,95!