fbpx

Zweedse puzzel – Speel zelf online

De Zweedse puzzel lijkt op de kruiswoordpuzzel, maar werkt toch net weer anders. 

Houdt u van puzzelen? Ga dan eens met onze Zweedse puzzels aan de slag. Met onze Zweedse puzzels heeft u urenlang puzzelplezier!

Online Zweedse puzzels doen

Wilt u meteen aan slag met een Zweedse puzzel? Start dan direct met online puzzelen, gratis via onze website. Naast Zweedse puzzels vindt u hier ook andere puzzels.

zweedsepuzzel

Een Zweedse puzzel, hoe werkt dat?

Een Zweedse puzzel is minder bekend dan een kruiswoordpuzzel, maar werkt eigenlijk hetzelfde. Bij een Zweedse puzzel is het echter zo dat de in te vullen woorden in het diagram staan, in plaats van op een lijst daarbuiten. Een pijl geeft aan in welke richting (horizontaal of verticaal) het woord moet worden ingevuld.

Blijtijds puzzelen online puzzels zweedse puzzel

Zweedse puzzels uit Denemarken

Wist u dat de Zweedse puzzel eigenlijk helemaal niet uit Zweden komt? Halverwege de 20e eeuw was het een Deens dagblad wat voor het eerst een kruiswoordpuzzel met omschrijvingen binnen de diagram plaatste, wat we nu kennen als de Zweedse puzzel. De naam ontstond nadat de Zweedse puzzel vooral in Scandinavië erg populair werd.

Zweedse puzzel tips

Een Zweedse puzzel mag dan op een kruiswoordpuzzel lijken, vaak is deze puzzel een stuk lastiger te maken. Met deze tips komt u zeker een heel eind.

  • Analyseer de omschrijvingen goed. Vaak zitten hier al hints in die u helpen het juist antwoord te vinden.
  • Staat er een afkorting in de omschrijving? Dan zal het antwoord vaak ook een afkorting zijn.
  • Kijk ook naar de structuur van de omschrijving. Soms zijn ze letterlijk, soms figuurlijk.

Komt u er echt niet uit? Gebruik dan een puzzelwoordenboek. 

Naast een Zweedse puzzel ook eens iets anders proberen?

Alle Zweedse puzzels uitgespeeld? Er zijn nog meer puzzels om te proberen. Bij Blijtijds Puzzelen kunt u online heel eenvoudig spelen.

Probeer bijvoorbeeld eens een:

  • Kruiswoordpuzzel
  • Filippine
  • of een Woordzoeker

Puzzelplezier gegarandeerd! Je speelt gratis en zo lang je maar wilt. Klaar voor een uitdaging?

Maak een Zweedse puzzel met ons puzzelmagazine

 

Maakt u liever Zweedse puzzels op papier? Dan is ons puzzelmagazine Blijtijds Puzzelen misschien wat voor u. In dit magazine staan 70 verschillende puzzels, waaronder Zweedse puzzels, met een inspirerend thema voor urenlang puzzelplezier. 

puzzelen magazine

U kunt niet alleen puzzelen, maar ook genieten van de prachtige illustraties en inspirerende uitspraken die in het magazine staan. Het magazine is nu tijdelijk extra voordelig. 

Een jaar lang, zes edities, voor maar € 19,95!