fbpx

Woordzoeker puzzel – Speel zelf online

Bij een woordzoeker puzzel gaat u op zoek naar de woorden in het diagram, aan de hand van een woordenlijst. 

Houdt u van puzzelen? Ga dan eens met onze woordzoeker puzzel aan de slag. Met onze woordzoeker puzzels heeft u urenlang puzzelplezier!

Online woordzoeker puzzels doen

Wilt u meteen aan de slag met een woordzoeker puzzel? Start dan direct met online puzzelen, gratis via onze website. Naast de woordzoeker puzzels vindt u hier ook andere puzzels.

woordzoekerpuzzel

Hoe werkt een woordzoeker puzzel?

Een woordzoeker puzzel is, het woord zegt het al, een puzzel waarin u woorden moet zoeken. De puzzel bestaat uit een diagram gevuld met letters, waar de woorden in te vinden zijn. Naast deze diagram staat een lijst waarin staat om welke woorden het gaat.

De woorden staan zowel van rechts naar links als links naar rechts, horizontaal, verticaal en diagonaal. De letters in het blok kunnen meerdere keren gebruikt worden voor verschillende woorden. 

Blijtijds puzzelen online puzzels woordzoeker

Tips voor een woordzoeker puzzel

Heeft u nog weinig ervaring met woordzoeker puzzels? Deze tips helpen u op weg. 

  • Begin met de letters van de kolommen van links naar rechts en boven naar beneden. Op deze manier vindt u gemakkelijk de eerste woorden.
  • Zoek naar de beginletter van een woord uit de lijst. Als u deze heeft gevonden, kijkt u naar de letters die die daar omheen cirkelen. Bij de tweede letter van het woord doet u weer hetzelfde, enzovoort. 
  • Kijk of er patronen in de woorden zitten, zoals dubbele letters. Deze vallen sneller op in het diagram.

Komt u er echt niet uit? Gebruik dan een puzzelwoordenboek. 

Naast een woordzoeker puzzel ook eens iets anders proberen?

Eens iets anders dan een woordzoeker puzzel proberen? Er zijn nog veel meer leuke puzzels om te doen. Bij Blijtijds Puzzelen kunt u online heel eenvoudig spelen.

Probeer bijvoorbeeld eens een:

  • Kruiswoordpuzzel
  • Filippine
  • of een Zweedse puzzel

Puzzelplezier gegarandeerd! Je speelt gratis en zo lang je maar wilt. Klaar voor een uitdaging?

Maak een woordzoeker puzzel met ons puzzelmagazine

Maakt u liever woordzoeker puzzels op papier? Dan is ons puzzelmagazine Blijtijds Puzzelen misschien wat voor u. In dit magazine staan 70 verschillende puzzels, waaronder woordzoeker puzzels, met een inspirerend thema voor urenlang puzzelplezier. 

puzzelen magazine

U kunt niet alleen puzzelen, maar ook genieten van de prachtige illustraties en inspirerende uitspraken die in het magazine staan. Het magazine is nu tijdelijk extra voordelig. 

Een jaar lang, zes edities, voor maar € 19,95!