fbpx

Zo houd je iemand op afstand te vriend in de coronatijd

op afstand

Hoe houd je je vriendschap interessant als je elkaar alleen op afstand mag zien? Over deze vraag heeft menigeen zich gebogen de afgelopen weken. Toch een voordeel tijdens de coronacrisis: veel mensen lijken creatiever dan ooit tevoren. Je kunt genoeg leuks met elkaar op afstand doen of met elkaar in contact blijven, zo ondervonden wij. Maar je moet nét even weten wat en hoe dan precies. Wij helpen je graag op weg!  

Lees ook:
4 ideeën om je vriend(in) of familie mee te verrassen

1. Op afstand: een ballon met een boodschap

Eén van de fijnste dingen in een vriendschap is elkaar zo nu en dan laten weten dat je blij bent met de ander. Dat kan op de traditionele manier door middel van een appje, of net iets leuker: met een kaartje. Maar het kan nóg vele malen leuker! Bestel eens een heliumballon voor je goede vriend of vriendin, met een leuke tekst erop. Of, als je echt wilt uitpakken, een ballonboeket met zes grote ballonnen. Een ding is zeker: hij of zij zal verrast zijn.

2. Digitale wijnproeverij op afstand

Dat we leven in een land van luxe, is tijdens deze crisis wel naar boven gekomen. We zijn gewend om te doen wat we willen, uit eten te gaan als we daar zin in hebben, een filmpje te pakken, op vakantie gaan… en ineens valt dit alles weg. Hoewel de heropening van de horeca langzaam weer dichtbij komt, zal het toch nog even aanpassen zijn geblazen de komende weken of zelfs maanden. Mocht je een terrasje, café- of restaurantbezoek toch nog niet zien zitten, organiseer dan een digitale wijnproeverij vanuit huis. Samen verschillende wijnen drinken en zelfs nog iets leren ook. Informeer eens bij jouw lokale wijnspecialist of zij iets dergelijks aanbieden.

afstand

3. Maak je eigen digitale pubquiz

Heb je een vriendenclubje en kun je nu maar moeilijk samenkomen? Dan is een digitale pubquiz een leuke optie. Verdeel verschillende categorieën onder aan elke deelnemer. Denk aan actualiteit, muziek, dieren, taal, geschiedenis, topografie, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Laat iedereen zijn eigen vragen opstellen in een PowerPoint, laat zijn of haar scherm delen wanneer hij of zij aan de beurt is. Door iedereen van tevoren iets te laten maken, zorg je ervoor dat iedereen extra gemotiveerd is. Wel zo leuk! 

4. Digitale escaperoom

De afgelopen jaren nam de zogeheten escaperoom een hoge plek in op de lijst van favoriete vriendenuitjes. Dat we in de coronacrisis niet met zovelen in een gesloten ruimte kunnen zitten, is helaas waar. Maar de spanning van een escaperoom kun je nu ook vanuit huis ervaren. Zo bieden diverse spelmakers verschillende digitale escaperooms aan. Ook al ben je dan niet met elkaar opgesloten, wie zich een beetje inleeft in het spel zal dezelfde spanning ervaren!

Lees ook:
Feedback geven: Hoe doe je dat?