fbpx

7 x dingen die je gerust in de vaatwasser kunt stoppen

vaatwasser bellen

De vaatwasser alleen voor je vieze vaat? Nee hoor. Je kunt er werkelijk van alles goed in schoonmaken. Dit zijn 7 dingen die je goed schoon krijgt in je vaatwasser.

Lees ook:
Een oppepper voor je was- en afwasmachine

Vaatwasser is onmisbaar

Hoewel er natuurlijk mensen zijn die zweren bij handmatig afwassen, wordt de vaatwasser door de meesten als onmisbaar in het huishouden gezien. Het apparaat wast niet alleen je vieze borden, bestek en kopjes af maar kan ook onderstaande spullen weer laten blinken.

7 voorwerpen die je in de vaatwasser schoonmaakt

1. Afwasborstel

De afwasborstel wordt – ondanks die fijne vaatwasser – gebruikt om pannen schoon te maken, of de gootsteen. Hierdoor bevat de afwasborstel veel bacteriën. Laat ‘m een paar keer per week meedraaien in je vaatwasser en hij blijft lekker fris.

2. Tandenborstel

Ook een tandenborstel wemelt van de bacteriën. Daarom wordt geadviseerd om een tandenborstel eens per drie maanden te vervangen. Wil je hem tussentijds lekker opfrissen? Zet hem (of het opzetborsteltje van je elektrische tandenborstel) dan in het bestekbakje van de vaatwasser en draai lekker mee.

3. Kammen en borstels

Plastic kammen en haarborstels kun je lekker opfrissen in de vaatwasser. Zorg dat eventuele haren eruit zijn en draaien maar!

4. Schoenen

Een bekende manier om schoenen te wassen is in de wasmachine. Een vaatwasser is echter wat ‘vriendelijker’ voor je schoenen. Haal losse zooltjes en veters er uit en was de veters eventueel in een apart waszakje mee.

5. Rooster van afzuigkap

De rooster van je afzuigkap poetsen kan soms een monnikenwerkje zijn, met al die kleine gaatjes erin. Laat de vaatwasser even een heet programma draaien met eventueel wat schoonmaakazijn erbij en ze glimmen weer als nooit tevoren.

vaatwasser tandenborstel

7. Speelgoed

Wat is het toch heerlijk om de kleinkinderen te zien spelen. Maar wat brengen ze af en toe viezigheid mee! Het is hygiënisch om zo nu en dan het speelgoed grondig te reinigen. Dat doe je bijvoorbeeld in de vaatwasser! Mits het geen knuffels en speelgoed met batterijen zijn natuurlijk…

8. Pedaalemmertjes

Het spreekt voor zich dat het wel moet passen maar een klein pedaalemmertje, bijvoorbeeld dat van je badkamer of toilet, kun je lekker opfrissen in de afwasmachine.

Lees ook:
Azijn, de alleskunner in huis