fbpx

Kinderpraat: 17 grappige uitspraken van kleinkinderen

uitspraken van kleinkinderen

We kunnen vaak niet wachten om op de kleinkinderen te passen, maar soms zetten ze je ook wel een beetje voor gek. Al dan niet in een volle supermarkt kramen ze de mafste dingen uit. We verzamelden er 16! Heeft jouw kleinzoon of kleindochter ook van die leuke uitspraken?

Lees ook:
4 levenslessen van je kleinkinderen

grappige uitspraken van kleinkinderen

Grappige uitspraken van kleinkinderen

1. Oma tegen kleindochter: “Dat is een veel te groot cadeau voor in je schoen.” Kleindochter: “Sinterklaas kan het er toch naast leggen?”

2. Oma had opgepast en haar kleindochter van 3 liep mee naar de deur. Kleindochter: “Oma, het is fijn je gezien te hebben” en klapt de deur gelijk achter oma dicht.

3. “Hé oma jij hebt een baard op je benen!”

4. Opa bij een spelletje: “Ik weet het niet….” Kleinkind: “Misschien moet je nadenken??”

5. “Zijn we toevallig in BELgië?” Oma: “Nee, hoezo?” Kleindochter: “Dan hadden we tring tring kunnen zeggen!” Het duurde zeker drie minuten voordat oma in de gaten had wat ze bedoelde.

6. Opa tegen kleindochter: “Jij bent knapper dan opa!” Kleindochter: “Ja, dat is wel waar…”

7. Gesprekje tussen kleindochter van twee tegen oma: “Oma, ben ik jouw kind?” Oma: “Nee lieverd, jouw papa is mijn kind. Jij bent mijn kleinkind.”
Kleindochter: “Nee! Ik ben een groot kind!!”

8. Oma tegen kleinkind: “Jij bent net als ik.” Kleindochter: “Maar ik ben niet oud!”

9. Kleindochter van 4: “Ik eet graag koffertjes met moedersuiker”

10. “Oma, ben jij oud?” Oma: “Ja, best al wel” Kleinkind: “Dan ga je dood. Als je bijna 100 bent ga je dood.”

kinderpraat uitspraken van kleinkinderen

11. Kleindochter van 4 kijkend naar een Dino-film “Kijk nou hoe mooi de wereld is!” Oma: “Toen er Dino’s waren, waren er nog geen mensen. Kleindochter: “Was jij er toen al wel oma?”

12. “De zee smaakt naar chips.”

13. Kleinzoon van 8 krijgt in januari een zusje. Oma: “Ik ben benieuwd hoe ze eruitziet.” Kleinzoon: “Mama zei dat ze net zo knap wordt als ik.”

14. Opa tegen kleindochter: “Jij bent altijd zo leuk!” Kleindochter: “Je bedoelt grappig!”

15. Opa had zijn hoofd gestoten en een korstje op zijn voorhoofd. Kleinzoon van 5: “Opa, je hebt bloed op je hoofd, heb je een hersenbloeding gehad?”

16. Mijn oma overleed 2 jaar geleden op 102-jarige leeftijd. Ik legde mijn dochtertje uit dat ze al wel heel oud was en dat oude mensen nu eenmaal doodgaan. Mijn dochtertje (toen 7) vroeg met droge ogen vlak daarna aan mijn vader: “jij bent ook oud opa, waarom ben jij niet dood?”

17. “Mijn oren luisteren niet.”

Heb jij een grappige uitspraak van jouw (klein)kind? Laat ‘m dan weten op Facebook!

Lees ook:
25 dingen waar je blij van wordt