fbpx

Om te smelten: man fietst door weer en wind voor dochterlief

fiets dochter

Dat ouders veel voor hun kinderen over hebben, zien we vaker. Maar dit verhaal slaat alle records: een bewoner van een asielzoekerscentrum uit Dronten fietste vier uur heen en vier uur terug voor een fietsje wat hij voor zijn dochter vond op Marktplaats.

Lees ook:
Stop met onnodig ‘sorry’ zeggen

omwille van de kleinkinderen

Happy ends bestaan

Na alle horrorverhalen die er tegenwoordig over fraude voorbij komen, is het heel fijn om eens te horen hoe het ook kan. Een tijdje nadat Mariella van Duijn uit Lelystad de fiets van haar dochter op Marktplaats zette, was er eindelijk een bod uitgebracht. Mariella sprak met de koper af dat de kinderfiets zou worden opgehaald. Toen de man  een half uur voor het afgesproken tijdstip appte dat hij ‘wind tegen’ had, begon Mariella in twijfel te trekken of de beste man überhaupt nog zou komen opdagen. Zoals wel vaker gebeurt, kon het zomaar weer een nepafspraak zijn. De aanname bleek onjuist.

Grote glimlach

Even na het afgesproken tijdstip, vervolgden Mariella en haar partner hun agenda. Netjes als ze zijn, appten ze de koper dat ze ‘nu echt moesten vertrekken naar een afspraak’, vanwaar de koper nota bene eerder al op de hoogte was gebracht. Een uur later kregen ze een appje dat de man voor haar deur stond. Mariella: ”We appten hem dat we voorlopig niet thuis zouden zijn, maar hij stond erop dat hij zou blijven wachten.” En jawel, bij thuiskomst stond er een warm ingepakte man al klappertandend te wachten bij de deur. Hij wilde gelijk het fietsje zien en sloeg een warm kopje thee of koffie of iets anders behaaglijks af. Toen hij het fietsje in zijn handen had, verscheen een grote glimlach op zijn gezicht.

Diep respect

Natuurlijk konden Mariella en haar man het niet over hun hart verkrijgen om de ontzettend dappere man te laten betalen voor de fiets. Na lang aandringen van Mariella ging hij ermee akkoord om het fietsje gratis mee te nemen. Ook wilde hij niets weten van een lift terug naar het asielzoekerscentrum. Hij bond het fietsje onder zijn snelbinders en begon aan de lange fietsrit terug, in het donker en in de kou. Om half tien ’s avonds kreeg het stel uit Lelystad een appje dat hij veilig thuis was aangekomen en zijn dochtertje ontzettend blij was met haar nieuwe fiets. 

Lees ook:
Doe iets voor een ander: dubbel geluk