fbpx

Van online naar offline daten: de voordelen op een rij

offline daten

Tegenwoordig lijkt het steeds makkelijker om een nieuwe partner te leren kennen. Datingsites schieten als paddenstoelen uit de grond en dat biedt kansen in overvloed om vanuit je eigen woonkamer een nieuw maatje te leren kennen. Maar is deze manier van iemand ontmoeten wel zo ideaal als dat het lijkt? En is het wel zo veilig om met jouw foto en verhaal op het internet te staan? Wij zetten de voordelen van offline daten op een rij.

Lees ook:
Daarom zijn vriend(inn)en gezond

Van online naar offline daten

Paula Vogelzang, eigenaresse van Toekomst Relatie, richt zich niet op online daten maar juist op offline daten: “Er gaat een heel traject aan vooraf voordat wij als persoonlijke matchmaker twee mensen met elkaar in contact laten komen. Wij geloven erin dat je elkaar moet zien: iemands ogen, lach, uitstraling en energie.”

offline daten

Een persoonlijke matchmaker

Het is Paula met haar team die kijkt of twee mensen voor elkaar gemaakt zijn. “In elke regio werkt een persoonlijke matchmaker voor een zoektocht op maat naar een geschikte kandidaat. Niet online, nee wij komen echt bij de mensen thuis”, zegt Paula. Met als voornaamste doel: mensen echt leren kennen. Paula: “Wij luisteren twee uur lang naar iemands levensverhaal en stellen vragen als: wat heeft jou gevormd? Wat maakt jou echt gelukkig in het leven? En waar wil je naartoe? Mensen zijn heel open!”

Verwachtingen managen

Even goed is het belangrijk dat zij als persoonlijke matchmaker ook verwachtingen kunnen managen. Paula: “Om te kijken wat iemand in een partner zoekt stellen we vragen als: aan welke eigenschappen moet jouw partner voldoen? Wat is voor jou echt belangrijk in een relatie? Stel iemand heeft totaal onrealistische verwachtingen, dan is dat het moment dat wij iemand gaan spiegelen middels doorvragen: is dat wel echt zo belangrijk voor jou? Wij kijken heel goed hoe iemand is en wat belangrijk is in de toekomst van de relatie. Het gaat om de essentie.” 

Elkaar ontmoeten

Als een profiel is gemaakt, gaat de persoonlijke matchmaker op zoek naar een geschikte kandidaat. Paula: “Veel van de leden willen graag meteen bij de eerste date de vlinders in de buik voelen, maar dat is niet altijd noodzakelijk. Leer de ander beter kennen en ga met elkaar iets actiefs ondernemen. Weg van het restaurant tafeltje, maar kom in actie. Heb samen plezier! Zo kom je erachter of je met de ander kan lachen en hoe de ander reageert in verschillende situaties. Wij geven advies als mensen twijfels voelen. Wij merken namelijk dat je op basis van meedenken en spiegelen enorm veel kunt bereiken.”

Lees ook:
6 tips om nieuwe vrienden te maken als volwassene