fbpx

Spotify for pets: playlists voor eenzame huisdieren

spotify for pets

Spotify for pets… het bekt lekker en je huisdier zal er blij mee zijn. Als jij van huis bent, kan jouw beestje ontstressen op gepersonaliseerde afspeellijsten. Mooi initiatief toch?

Lees ook:
Dit is waarom huisdieren gelukkig maken

Spotify for pets: playlists voor eenzame huisdieren

Dansende huisdieren

Voordat Spotify met de uitwerking van dit initiatief begon, deed het streamingsplatform een enquête over de relatie tussen muziek en huisdier. Hieruit blijkt dat één op de vier baasjes muziek voor hun huisdier afspeelt als ze alleen thuis zijn. 42 procent van de baasjes zegt zelfs dat hun huisdier een favoriet muziekgenre heeft. En een kwart heeft hun huisdieren wel eens zien dansen op muziek.

Pet playlists

Spotify komt met dit nieuwe initiatief om de stress te verlichten die huisdieren zouden ervaren als deze een tijdje alleen worden gelaten. De playlists en podcasts worden gevuld met rustgevende muziek en verhalen met aanmoedigende en geruststellende woorden. 

Gepersonaliseerd

Om het nog allemaal wat persoonlijker te maken, is er de mogelijkheid voor baasjes om een playlist te creëren die afgestemd is op het karakter van het huisdier. Deze playlists kunnen op een website gemaakt worden voor honden, katten, parkieten, hamsters en zelfs leguanen. Er worden een aantal vragen voorgeschoteld als: is je kat nieuwsgierig of juist timide? En houdt je hond van knuffelen of meer van rennen? Vervolgens kijkt Spotify naar de muzieksmaak van het baasje en creëert op basis van al deze input een ‘gepersonaliseerde’ playlist voor het huisdier.

Lees ook:
De 9 populairste en gezelligste huisdieren