fbpx

3x kerstverhalen voor volwassenen

kerstverhalen wijzen

Door de jaren heen zijn er vele prachtige kerstverhalen geschreven. Blijtijds zocht drie oude en nieuwe kerstverhalen uit die je heerlijk tussen twee gangen in kunt voorlezen aan de kersttafel. 

Lees ook:
De kracht van de kerstkaart

3 kerstverhalen

De maaltijd in hemel en hel – Jaap Westerbos

Duur: 5 minuten
‘De maaltijd in hemel en hel’ is een oud verhaal dat in diverse religies opduikt en bewerkt is door Jaap Westerbos. Het is een (kerst)verhaal over behulpzaamheid, samenwerken en delen. Een engel laat een man zowel de hemel als de hel zien. Tot zijn verbazing lijken beide oorden op het eerste gezicht nogal erg veel op elkaar. Totdat hij beter kijkt… Lees het hele verhaal hier.

Het meisje met de zwavelstokjes – Hans Christiaan Andersen

Duur: 8 minuten
‘Het meisje met de zwavelstokjes’ is een klassieker die nog steeds veel harten verwarmt. Het verhaal gaat over een arm meisje dat tijdens Oudejaarsavond in de bittere kou haar luciferstokjes afstrijkt. De drukke zakenlui zien haar niet eens staan, terwijl het meisje van een warm huis en een rijkgevulde tafel droomt. In de gloed van haar zwavelstokjes heeft zij een visioen: zij ziet haar oude grootmoeder in de hemel waar zij binnenkort een nieuw zieltje zal verwelkomen, zodra de laatste lucifer uitgedoofd zal zijn. Lees het hele verhaal hier.

De vierde wijze – Henry van Dyke

Duur: 10 minuten
‘De vierde wijze’ is een verhaal dat op een filosofische manier schetst dat het leven een eeuwige zoektocht zal zijn naar geluk en liefde. Net zoals Artaban, de vierde wijze uit het Oosten. Hij komt te laat bij zijn vrienden aan en moet nu alleen de tocht maken om het koningskind – dat belooft de zoekende wereld licht te brengen – te bezoeken. Hij maakt veel mee en vraagt zich af: zal ik die koning ooit nog wel ontmoeten? Lees het hele verhaal hier.

Lees ook:
In 5 stappen zelf een kerststukje maken