fbpx

5 cadeautips voor Moederdag: zo geef je een originele verrassing

Moederdag kaartje mam

Op zondag 10 mei is het Moederdag, dé dag om je moeder in het zonnetje te zetten. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van een origineel cadeau? Deze cadeautips voor Moederdag helpen je op weg. Overigens misstaan deze cadeaus ook niet op verjaardagen of gewoon zomaar, om iets liefs te doen.

Moederdag: 5 cadeautips

cupcake Moederdag high tea

1. Wegdromen bij een luisterboek

Kan jouw moeder zich helemaal verliezen in een mooi verhaal? Verras haar dan met een luisterboek. Terwijl ze wegdroomt bij een mooie roman, kan ze genieten van haar tuin die prachtig in bloei staat. Voor de liefhebbers van literaire thrillers zijn Rendez-vous van Esther Verhoef en Adel Verplicht van Adèle van Zuylen aanraders. Een luisterboek wordt geluisterd via een cd of een app zoals de LuisterBieb of Storytel.

2. Pluk de mooiste bloemen

Bloemen zijn altijd goed, ze zorgen regelmatig voor een blij gezicht. Je kunt een mooie bos kopen bij de bloemenstal om de hoek, maar wist je dat er ook bloementuinen bestaan waar je zelf je boeket kunt plukken? Neem je moeder als cadeau mee naar zo’n pluktuin en laat haar daar ter plekke een prachtig boeket samenstellen in haar lievelingskleuren. Rond Moederdag staan de tulpen volop in bloei en valt er veel te plukken. Hier lees je meer over vier kleurrijke pluktuinen waar je haar mee naartoe kunt nemen.

3. Organiseer een high tea

Serveer op  Moederdag een zelfgemaakte high tea. Er zijn tal van recepten die een high tea zelfs gezond maken, met fruit en verse salades. Maar de nodige chocolaatjes en scones mogen niet ontbreken. Versier de boel en zorg dat alles klaarstaat als moeders binnenkomt, dan is de verrassing helemaal compleet.

cadeautips voor Moederdag

4. Geef een mooi sieraad

Wil je jouw moeder een blijvend cadeau geven? Voor een mooie herinnering die ze altijd bij haar draagt kun je haar voor Moederdag een mooie armband, gouden ketting of zilveren oorbellen geven. Het is natuurlijk het leukste als je deze samen met haar uitzoekt. Heeft je moeder nog een oud sieraad liggen dat ze niet meer draagt? Je kunt – wel even in overleg – deze makkelijk laten omsmeden tot een nieuw exemplaar.

5. Ga er samen op uit

Stippel van tevoren een mooie fietsroute uit en bezichtig onderweg dat ene museum of oude kasteel waar je moeder het al tijden over heeft. Woont een van jullie aan de kust? Op de fiets naar het strand is ook niet verkeerd. Op route.nl vind je allerlei fietsroutes door heel Nederland.