fbpx

Kies je eigen bloemen in deze pluktuinen

pluktuinen tulpen kleinkinderen

Lente, zomer: het zijn dé bloemenseizoenen! En wat is er leuker dan zelf je bloemen van het veld te halen? Dat kan in de zogenoemde pluktuinen: er zijn er diverse in Nederland. Hier kun je je eigen, prachtige boeket samenstellen, in de kleuren die je zelf wil. Het plukseizoen begint meestal in de zomer, maar gelukkig staan de tulpen al volop in bloei. En er valt meer te plukken, zo blijkt. Wij kozen vier kleurrijke pluktuinen waar je heerlijk kunt genieten – en plukken. Ook erg leuk om samen met de kleinkinderen te ondernemen!

Pluktuinen Zomerbloemen tulpen
Afbeelding: Ⓒ Pluktuinen Zomerbloemen

4 pluktuinen

Hanneke’s Pluktuin in Biddinghuizen

Geniet van de mooiste bloemen én de natuur in de Flevopolder. Als je door Hanneke’s Pluktuin loopt, waan je je helemaal in een andere wereld. Een wereld vol korenbloemen (in diverse kleuren!), kogeldistel, duizendblad, slaapmutsjes, dille, margrieten, gipskruid, zonnebloemen, monnikskap, vuurpijlen, klaver en ga zo maar door! Het ligt natuurlijk aan het bloeiseizoen wanneer je wat tegenkomt. Je vindt er eenjarig zaaigoed, maar ook vaste planten. Je krijgt een schaartje mee en kunt vervolgens heerlijk je gang gaan en je eigen unieke boeket creëren. Bij Hanneke is er ook een tulpentuin met maar liefst 250 verschillende soorten tulpen. Er zijn 60.000 tulpenbollen gepoot, dus voor iedereen is er een mooi tulpenboeket te maken! Op het terrein vind je ook een fijn terras en een overdekte kas, waar je kunt genieten van al het moois.

Zomerbloemen Pluktuin in Nes aan de Amstel

Het heet weliswaar de Zomerbloemen Pluktuin, maar in Nes aan de Amstel, onder de rook van Amsterdam, kun je elk seizoen terecht voor leuke activiteiten. Op dit moment staat de tuin werkelijk bol van de tulpen: er zijn er meer dan 25.000 gepoot, in vijftig verschillende kleuren. Je mag ze oogsten met bol en al, waardoor je misschien wel dubbel plezier gaat hebben van de tulpen. Als je de bollen bewaart en ze in oktober ontdoet van de afgestorven wortel en bladresten, kun je de bollen daarna in eigen tuin poten. En dan kan het zo maar zijn dat je volgend jaar je eigen tulpenzee in de tuin hebt! Na de tulpen is het de beurt aan de zomerbloemen, zoals de alliums en de pioenrozen. In de Zomerbloemen Pluktuin kun je ook leuke workshops volgen of genieten van een high tea, en alles is natuurlijk enorm bloemig!null

pluktuinen bloemen plukken

Annemieke’s Pluktuin in Hillegom

Hillegom, midden in de Bollenstreek, is natuurlijk de plek bij uitstek waar je terecht kunt voor een mooi boeket. Annemieke’s Pluktuin klinkt misschien liefelijk, en is dat eigenlijk ook, maar vergis je niet: hier vind je duizenden tulpen op zo’n drieduizend vierkante meter. Je kunt er dus je lol op! Elk voorjaar kun je hier een prachtig boeket komen samenstellen met de meest waanzinnige tulpen. En in de zomer weet je ook niet wat je ziet: dan staan alle zomerbloemen je toe te stralen. Velden vol kleur, met ook oud-Hollandse bloemen die je niet in de reguliere bloemenwinkels zult vinden. Uitgeplukt? Je kunt bij Annemieke ook terecht voor een kop biologische koffie of thee met eigengebakken appeltaart. En het is een uitstekend startpunt om de Bollenstreek te verkennen op de fiets of per kajak.
Update: Annemieke’s Pluktuin opent vanaf augustus 2019 weer.

Sfeerstal in Nieuwveen

Pioenrozen, vrouwenmantel, margrieten, zonnebloemen, dahlia’s, goudsbloemen, lavatera, solidago, flox, rozen, marjolein: in de Bloemen Pluktuin van de Sfeerstal kom je ogen tekort. Het ligt natuurlijk een beetje aan de periode én het weer wat er zoal in bloei staat: het begint allemaal met de pioenroos en het eindigt met de bloei van de zonnebloemen. Je ontvangt een mandje met een schaartje en kunt heerlijk je gang gaan. Klaar met plukken? Dan kun je terecht in het Theehuis, waar je vanaf het waanzinnige terras een prachtig uitzicht hebt op de bloemenvelden. Je kunt er terecht voor heerlijke drankjes, lunches en huisgemaakte lekkernijen. Als je er helemaal geen genoeg van kunt krijgen, boek je gewoon de Bed & Breakfast van de Sfeerstal. Wij geven je geen ongelijk!

Bekijk van tevoren even de website van de pluktuin die je wilt bezoeken om te checken of de pluktuin inderdaad open is op de dag waarop je wilt gaan.