fbpx

Afscheid bij leven: dit is er allemaal mogelijk

afscheid bij leven

Het is Linda Troost die een paar jaar geleden afscheid nam van haar moeder met de ziekte dementie. Een afscheid dat haar aan het denken heeft gezet. Want hoe gek is het eigenlijk dat haar moeder niets meekrijgt van al die mooie woorden die er over haar gesproken worden…

Lees ook:
5 vragen aan een afscheidsfotograaf

Linda had het haar moeder zo gegund om al die warme gevoelens en prachtige herinneringen met haar samen te delen. Iets wat haar moeder letterlijk meer rust had gegeven. Een samenzijn bij leven. Voor mensen met dementie, een ongeneeslijke ziekte of ouderdom. Linda heeft helemaal uitgedacht hoe ze dit voor zich ziet en hoopt mensen ermee te helpen en te inspireren. 

Levensverhaal met muziek

Om het samenzijn bij leven te omlijsten kun je een geliefde een levensverhaal met muziek aanbieden. Met een lach en een traan, de mooiste herinneringen en passende muziek. Het levensverhaal wordt verteld door een professionele partij en samen staan jullie stil bij al die mooie momenten die de afgelopen jaren zoveel impact hebben gemaakt. Op deze manier geef je het leven een kleurrijk randje!

afscheid bij leven mogelijkheden

Mooie momenten vastleggen

Herinneringen maken is het mooiste wat er is. Maar hoe fijn is het als je op deze bijzondere momenten kan terugblikken. Bij het samenzijn bij leven hoort natuurlijk een fotoreportage die past bij jullie situatie. Zo kun je oude voorwerpen of herinneringen meenemen naar de fotoshoot. Maar eveneens kiezen voor een lifestylereportage met beelden uit het dagelijks leven en in de eigen woonomgeving.

Een dansvoorstelling

Mensen met dementie zijn dol op dans en muziek. Dans zorgt voor verwondering, ontroering, dynamiek en bovenal: het verbindt. Een dansgezelschap voert de passende dans uit. Het is aan jullie om dit bijzondere moment samen te omarmen en vooral te genieten van elkaar!

Creatieve creaties

Hoe mooi is het om het samenzijn bij leven te omlijsten door met elkaar iets creatiefs te doen. Samen met een tekenaar, portretschilder of beeldhouwer met elkaar een creatie maken die niet alleen zorgt voor een waardevolle herinnering, maar eveneens voor een moment dat je nog even écht van elkaar kunt genieten! Ben je benieuwd wat Troost bij leven voor jullie samenzijn kan betekenen? Neem dan eens een kijkje op www.troostbijleven.nl.

Lees ook:
‘Heaveness’-app: herinnerboom voor overleden dierbaren