fbpx

Moeder-dochter quality time: zo wordt jullie band nog sterker

moeder-dochter

Soms vergeten we weleens in alle hectiek hoe belangrijk het is om écht even een momentje voor elkaar te nemen. Voor een goed gesprek. Net iets meer diepgang. En om samen tot rust te komen. Als iemand zo’n moment verdient, dan is het je moeder wel. De vrouw die zo vaak voor je klaarstaat. Wil jij haar eens verwennen met moeder-dochter quality time? Spreek dan eens op deze manier met haar af. 

Lees ook:
7 tekenen van de moederwond: tijd om te helen

Samen fotoalbums induiken

Hoe is de band tussen moeder-dochter door de jaren heen? Daar kun je maar op één manier achter komen: haal de fotoalbums eens tevoorschijn. Je zult versteld staan wat het ophalen van waardevolle momenten voor jullie band kan betekenen. Hoe heeft jouw moeder bepaalde momenten beleefd en hoe kijk jij daar op terug? Als je hier even de tijd voor neemt, kom je zoveel nieuwe dingen van elkaar te weten. Dingen die jullie samen beleefd hebben en dat maakt de band nog hechter. 

Ouderwets gezellige tafelgesprekken

Weleens gehoord van de Kletspot? Dit is een pot vol kaarten met daarop hilarische vragen en dilemma’s. Dilemma’s die je echt even aan het denken zetten. Het leuke ervan: het roept diepzinnige verhalen en grappige gesprekken op. Een leuke manier om elkaar nóg beter te leren kennen en uiteraard om te genieten van quality time. Schenk een lekker drankje in, zet wat hapjes op tafel en maak er een memorabele avond van.

Zorg voor een fijne energie

Vaak wordt een band tussen twee moeder-dochter nog beter als je zorgt voor een fijne energie. Een ontspannen sfeer. Een plek waar je echt even tijd hebt voor elkaar. Zo kun je ook eens met je moeder een dagje naar de wellness gaan. Een dagje sauna of boek een duo massage. Juist deze ontspannen sfeer roept weer eens andere gesprekken op. Gesprekken die in de waan van de dag vaak niet ter sprake komen. 

moeder-dochter

Ga eens creatief aan de slag

Zijn jullie echte doeners, dan is het ook fijn om samen iets creatiefs te doen. Dit kan al heel simpel door iets decoratiefs voor in jullie huis te maken. Pak er bijvoorbeeld een paar oude wijnflessen bij en schilder deze in een mooie kleur. Terwijl je lekker bezig bent, kun je in de tussentijd met elkaar kletsen. Als bonus heb je een mooi accessoire voor in je huis wat je altijd doet denken aan dat fijne moment samen met je moeder.

Lees ook:
4 ideeën om je vriend(in) of familie mee te verrassen