fbpx

3 gerechten die in 10 minuten op tafel staan

gerechten

Soms heb je nu eenmaal weinig tijd: het is een race tegen de klok, je hoofd zit vol en je creativiteit is ver te zoeken. Toch is het een kunst om juist ook op die momenten goed voor jezelf te blijven zorgen. Alleen dan iets minder uitgebreid én sneller dan normaal. Maar wel minstens zo lekker: drie gerechten die in 10 minuten op tafel staan!

Lees ook:
5x de gekste diëten die je beter niet kunt volgen

1. Pasta Ravioli

Wist je dat ravioli in slechts zes minuutjes koken gaar is? Dat is precies genoeg tijd om er een rijk gevulde groente pasta bij te maken. Ga voor ingrediënten als courgette, tomaat, champignon, een uitje, knoflook en voeg hier een lekkere pastasaus aan toe die je op smaak brengt met peper, zout en bascilicum. Je kunt er zelfs voor kiezen om de pasta met tonijn of chorizo een extra twist te geven!

gerechten

2. Pizza pita

Een pizza die 35 minuten in de oven moet, dat ga je niet redden met weinig tijd. Maar vervang je de pizzabodem voor een pita, dan staat je maaltijd binnen tien minuten op tafel! Dit is niet alleen een van de lekkere gerechten, maar zeker zo gezond als tussendoortje. Je kunt de pita helemaal naar wens op smaak brengen. Bijvoorbeeld met feta, tomaat en verse basilicum of ga voor een mix van pesto, tomaat en mozzarella. Om je vingers bij af te likken!

3. Frisse couscoussalade

Koken hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn, het is de kunst van eenvoud wat zeker zo lekker smaakt. Een aanrader wat ons betreft: couscoussalade met watermeloen en feta. Dit is niet alleen heel smaakvol, maar ook nog eens erg gezond. Waar je de watermeloen en feta mee kunt mengen: verse basicilum, munt of ga voor een heerlijke balsamicodressing. O en niet onbelangrijk: vergeet de couscous niet!

Lees ook:
Tomaat is súper gezond en dit is waarom