fbpx

3x zo maak je van je huis een droomhuis

droomhuis tuin

Je kunt al twintig jaar in hetzelfde huis wonen en nog íedere dag genieten! Jouw huis hoeft niet over een zwembad, oprijlaan of één hectare grond te beschikken om een droomhuis te zijn. Als je je woonwensen in kaart brengt, kun je jouw droomhuis creëren met deze tips! 

Lees ook:
Het legenestsyndroom: hoe ga je ermee om?

Van huis naar droomhuis

droomhuis huis

Creëer meer licht

Grote ruimtes opdelen in kleinere kamers is niet meer van deze eeuw. Nu heeft vrijwel ieder huis een open keuken, en we houden ervan! Open ruimtes bevorderen het ruimtelijke gevoel in huis en zorgen vaak voor meer lichtinval. Als dit in jouw huis geen optie is, kun je gebruik maken van spiegels. Plaats een spiegelwand als eyecatcher tegen de muur aan, zo een met zwart metalen afwerkingen. Zo tover je de woonkamer om tot een soort spiegelzaal uit het kasteel van Versailles en wordt je ruimte optisch groter. 

Relaxoord in de tuin

Kies een hoek in de tuin die je kunt inrichten als een relaxoord. Combineer een fijne loungebank met riante stoelen of ga juist voor een katoenen hangstoel en rotan accessoires. Let er wel op dat deze meubels en accessoires geschikt zijn voor buiten. Met sfeerverlichting kun je het relaxoord afstylen. Door kristallen druppels of lampionnen her en der neer te hangen, creëer je een echte Ibiza-tuin. Met tuinfakkels beleef je 1001 nachten in je eigen tuin. 

Sacred sanctuary in huis

Zorg voor een ‘sacred sanctuary’ in huis. Een speciale plek die rust ademt en waar je even los kan komen van gedachtes en drukke to do’s. Alle objecten kies je zorgvuldig uit, hebben emotionele waarde en zijn écht afgestemd op jouw smaak en dromen. Zo wordt de ruimte écht een rustpunt: jouw eigen gelukstempel die stimuleert om de verbinding met jezelf te bijven beoefenen.