fbpx

7 tips om vieze geurtjes uit je kleding krijgen

vieze geurtjes 1

Na een feestje of een avondje gourmetten kan je kleding behoorlijk stinken. Met deze tips – met én zonder het gebruik van de wasmachine – krijg je vieze geurtjes snel en makkelijk weer weg.

Vieze geurtjes uit je kleding

Lees ook:
Van deze dingen gaat je huis lekker geuren

1. Sprayen

Bij de drogist zijn geursprays te koop waarmee je onfris geurende kleding kunt inspuiten. Zelf kun je ook makkelijk zo’n spray maken. Vul een lege plantenspuit met zo’n vijftien druppels geurende olie en vul aan met water. Even schudden en klaar.

2. Stomen

Door de hitte die stomen veroorzaakt, worden bacteriën die vieze geurtjes veroorzaken gedood. Je doet dit door de kleding aan een hanger in de badkamer te hangen, zo dicht mogelijk bij de douche, en zo lang mogelijk. Als je gaat douchen, houd dan deur en ramen gesloten. De badkamer vult zich met stoom en de geurtjes verdwijnen uit je kledingstuk.

vieze geurtjes 2

3. Wodka

Het schijnt een beproefd middel in de theaterwereld te zijn: wodka. Omdat dit goedje zo sterk is, doodt het de bacteriën in je kleding. Doe één deel wodka en twee delen water in een verstuiver en spuit je kleding hiermee in.

4. Zeep

Heb je een heerlijk geurend stuk zeep, wikkel dit dan in een oud stukje (dunne) stof en leg dit in je kledingkast. Zo gaat je kleding heerlijk naar zeep ruiken.

5. Geurzakjes

In plaats van zeep kun je ook gedroogde lavendel gebruiken. Wikkel dit in een tissue en maak het geheel dicht met een elastiekje. Ook dit doet je kleding heerlijk geuren. Ben je erg creatief? Er zijn nog veel meer soorten geurzakjes die heel makkelijk zelf te maken zijn.

6. Azijn

Zitten er hardnekkige geurtjes in je (sport)kleding, bijvoorbeeld zweetluchtjes, dan kun je ook ‘good old’ azijn inschakelen. Je kunt bijvoorbeeld azijn toevoegen aan de was in de wasmachine, dat neutraliseert vieze luchtjes. Giet een half kopje in het vakje voor de wasverzachter en draai de was zoals altijd. Okselplekken kun je met azijn inspuiten, een nacht laten intrekken en de volgende dag toevoegen aan een gewone was.

7. Inweken

Je kunt het geurende kledingstuk ook een nacht laten inweken. Laat een emmer water vollopen en voeg hieraan een derde fles azijn toe. In plaats van azijn kun je ook een flinke scheut soda gebruiken. De dag erna kun je de kleding gewoon in de wasmachine stoppen en op het gebruikelijke wasprogramma draaien.

Lees ook:
Van deze dingen gaat je huis lekker geuren