fbpx

4x leuke tuinspellen om te spelen met je kleinkinderen

spelen buiten

Tuinspellen: leerzaam, plezier gegarandeerd en zelfs uit te voeren op 1,5 meter. Daag je (klein)kinderen uit voor een potje mikado of kubb! 

Lees ook:
Plastic speelgoed: kan dat nog? 4 alternatieven

Leuke tuinspellen om te spelen met je kleinkinderen

kubb spelen

Ringwerpen 

Dit Oud-Hollandse spel waarbij je ringen om houten pennen gooit, blijft favoriet. Ringwerpen is een spel voor jong en oud: gevorderen gaan wat verder weg staan en de kleinsten mogen dichterbij. Zo is het voor iedereen spannend en blijft het een eerlijk wedstrijdje. Bovendien ontwikkelen kinderen met ringwerpen de hand-oog coördinatie en leren ze tellen met de getallen die op het spel staan. 

Mikado

Je bent gewend om mikado op de tafel te spelen. Een hele opgaaf met die pietepeuterige stokjes. Met deze buitenspeelvariant zijn de stokken een stukje groter, namelijk 90 cm en gemaakt van natuurlijk bamboe. Het spel gaat er verder hetzelfde aan toe: 31 stokken houdt je bij elkaar vast en laat je spontaan vallen. Wie durft de uitdaging aan en raapt één voor één een stok op zonder dat hij beweegt?

Kubb

Voor een vleugje Scandinavïe, haal je Kubb in huis. Onze Noorderburen bedachten een heel simpel maar geweldig leuk werpspel met houten blokken voor de hele familie. De missie is om als eerste de ridders om te gooien en daarna de koning. Kubb is te spelen in de tuin, in het park of op het strand, want met de handige opbergzak neem je dit populaire buitenspel overal mee naar toe.

Kegelen

Of ook wel… bowlen! Als we niet naar de bowlingbaan kunnen, brengen we de bowlingbaan wel naar de tuin. Je zult verrast zijn hoeveel lol je kunt hebben met negen kegels en twee ballen. Je kunt een kant-en-klaar kegelspel kopen, maar je kunt het spel ook zelf maken met lege (frisdrank)flessen. Op naar die lucky strike!

Lees ook:
Verantwoord opvoeden doe je zo: 5 tips