fbpx

5 dingen om te doen bij slecht weer

paraplu regen slecht weer

Hè bah, het blijft maar regenen! Precies op je vrije dag. Gelukkig is het niet nodig om direct in een dip te schieten, want er zijn genoeg dingen die je binnen kunt doen. Met deze tips haal je positiviteit uit die grijze wolken.

Slecht weer?

1. Creëer je eigen thuis-spa

Neem eens écht de tijd om jezelf te verwennen en maak van je eigen badkamer een luxe kuuroord. Draai de verwarmingsknop wat hoger en steek geurkaarsjes aan. Begin met een heerlijke scrub om je dode huidcellen te verwijderen. Olie jezelf daarna in met lotus of jojoba en sluit af met een rijk voedende bodylotion. Wat zul je lekker ruiken!

2. Schrijf je blij

Voor welke dingen ben jij dankbaar? Probeer er eens een A4’tje mee vol te kalken. Denk niet alleen aan de grote dingen in het leven, maar vooral ook aan de kleine geluksmomentjes. Bekijk daarna hoe je je dagen kunt indelen, zodat je meer tijd over hebt voor hetgeen wat jij hebt opgeschreven. Als je dit wekelijks doet, zul je merken dat je brein de hele dag door positieve gedachtes aanmaakt. Het is als een spier die je traint.

3. Struin door je zolderspullen

Hoe lang ben je al niet op zolder geweest? Je zult versteld staan wat je er tegenkomt. In een paar stappen blaas je oude spullen weer nieuw leven in. Transformeer een ouderwets cassettedoosje in een smartphonehouder. Maak een kaarshouder of zeeppomp van een klassieke gin fles of tover je retro tennisracket om tot wandspiegel. En nu de oude fotoboeken toch van zolder zijn, kun je meteen die lege fotolijstjes vullen.

4. Deel je woonkamer opnieuw in

Ben je na al die jaren toe aan een nieuwe uitstraling voor je woonkamer? Kleine aanpassingen kunnen de ruimte al een boost geven. Draai je bank een kwartslag of geef de televisie een andere plek. Laat de loze ruimte in je kamer opvallen. Een likje verf, behang met een gekke print of een hangplant doen wonderen. Zo wordt dat saaie hoekje opeens je favoriete plek.

5. Organiseer een theeceremonie

Nodig je schoonzus of vriendinnen uit voor een theeceremonie bij jou thuis. Een soort high tea, maar dan op z’n Japans. Doordat thee een gelaagdheid in smaken kent, staan je zintuigen bij iedere slok op scherp. Zo concentreer je je echt op het moment. In feite is het een vorm van meditatie. Vul de ruimte met verse seizoensbloemen, kies voor ontspannende muziek en schenk de thee in authentieke keramieken mokken. Vervang de scones voor Wagashi (Japans snoepgoed) en je bent ook nog eens verantwoord bezig. Deze plantaardige zoetigheden kun je zelf maken of bestellen via internet.