fbpx

5 kamerplanten die nauwelijks verzorging nodig hebben

aloe vera

Niet iedereen is gezegend met groene vingers. Hangen in jouw woonkamer zelfs de vetplantjes er verlebberd bij? Tja… dan raden we je aan om eens door dit lijstje te scrollen met die makkelijk te verzorgen zijn.  

5 kamerplanten die nauwelijks verzorging nodig hebben:

Lees ook:
Zuiver de lucht met deze zuiverende planten voor in huis

Monstera

Deze retro gatenplant is weer helemaal terug van weggeweest en geeft een tropisch sfeertje aan je woonkamer. Geef je monstera één keer per week water in de zomer. Niet te veel water, zodat de grond nooit volledig verzadigd raakt. Tussen gietbeurten door mag de potgrond droog worden. Vermijd een plek met directe zon. In de winter heeft de monstera elke 2 à 3 weken water nodig. De monstera groeit niet snel, maar zal na verloop van tijd heel wat ruimte innemen. Een volwassen plant kan tot meer dan 2 meter hoog worden. Als de plant te donker staat, zullen de bladeren minder groot worden en de insnijdingen kleiner zijn.

Aloë Vera

Ook de Aloë Vera heeft weinig verzorging nodig. Deze kan namelijk erg goed voor zichzelf zorgen. Het enige wat deze plant van je vraagt is een mooi plaatsje in de zon en af en toe een beetje water. Zet Aloë Vera op een zonnige plek, plaats de pot op een schotel en geef de plant af en toe van onderaf water. Naast dat de Aloë Vera leuk staat, staat ‘ie ook nog eens bekend om zijn helende werking. Zo kan het sap van de plant onder andere een geïrriteerde huid verhelpen én geeft verkoeling bij brandwonden.

Yucca

Ook wel bekend als de palmlelie. De yucca is gewend aan de droge woestenij van Mexico en Texas en heeft dus niet al te veel eisen als het op verzorging aankomt. De plant houdt van de zon en heeft zeer weinig water nodig. Controleer af en toe of de stam dicht bij de grond zacht wordt. Je geeft hem te veel water als dat het geval is, iets minder enthousiast met de gieter dus!

Dracaena

Dracaena of de drakenbloedboom, hoe noem jij deze plant? Deze ruige plant kan in ieder geval tegen een stootje, heeft één keer per week water nodig (liever te weinig dan te veel) en staan het liefst half in de schaduw. En de dracaena heeft nog een ander groot voordeel: de plant is luchtzuiverend! Niet alleen produceert de plant veel zuurstof, maar het haalt ook schadelijke stoffen zoals benzeen uit de lucht.Met keuze uit meer dan 120 soorten is er altijd eentje die perfect in jouw woonkamer past.

Ananasplant

De ananasplant is niet alleen beeldschoon, maar ze is ook nog eens extreem luchtzuiverend. Er wordt zelfs beweerd dat de bromelia ananas zou helpen tegen snurken, omdat deze plant, in tegenstelling tot andere planten, juist ‘s nachts de meeste zuurstof afgeeft waardoor je minder zou gaan snurken. De ananasplant heeft vrij weinig water nodig, wat het een makkelijk te verzorgen plant maakt. Schrik niet als na ongeveer drie maanden de ananas van de plant afvalt, omdat deze dan rijp is. Je kunt ‘m eten, maar daar is het niet per se voor bedoeld. Dus vergeet die fruitsalade maar… 

Lees ook:
De geneeskracht van planten