fbpx

Boekentips voor najaarsdagen

Niks zo lekker als op een regenachtige dag je beentjes op te trekken en met een fijn boek op de bank te nestelen. We selecteerden een paar must reads voor je. Geen zware kost, geen dikke pillen, maar boekentips die makkelijk te verhapstukken zijn!

Mind Gym, Sportschool voor je geest –  Wouter de Jong 

Bij goed voor jezelf zorgen denken we vaak aan gezonde voeding, bewegen in de buitenlucht of push ups in de sportschool. Schrijver Wouter de Jong wil je er met dit boek van overtuigen dat je pas echt lekker in je vel zit als je ook mentaal sterk bent, en hij laat zien hoe je die mentale verbetering in twaalf weken kunt bewerkstelligen. Dus wil je van je piekerdrift af, positieve emoties langer vasthouden of meer gedaan krijgen in minder tijd, wees dan welkom in deze sportschool voor de geest!

Leven en laten leven – Hendrik Groen

Hendrik Groen, wie kent hem niet, publiceerde zijn eerste ‘Pogingen iets van het leven te maken’ in 2014. Het werd een groot succes; er werd zelfs een tv-serie van het boek gemaakt die werd uitgezonden door omroep MAX, én het boek won de NS Publieksprijs 2016. Zijn nieuwste boek ‘Leven en laten leven’ gaat over de vijftiger Arthur Ophof die zich zijn leven toch wel anders had voorgesteld. In plaats van spectaculaire reizen te maken staat hij vier maal per week in de file naar en van zijn werk. Zijn uitgebluste, kinderloze huwelijk doet hem ook geen goed. Nee, meeslepend kan hij zijn bestaan niet noemen. Totdat zijn werkgever hem moet ontslaan en zijn leven plots een hele nieuwe wending krijgt!

Tommie in de zorg – Tommie Niessen

‘Ik ga toch geen mensen wassen?’ zei Tommie Niessen toen zijn moeder hem voorstelde om, nadat hij met school was gestopt, een tijdje in de zorg te gaan werken. Toch ging Tommie de opleiding tot verzorgende IG volgen, en dat voelde meteen goed. Op dit moment werkt hij als zzp’er in de wijkzorg en in een hospice. Om zijn werk onder de aandacht te brengen begon hij blogs te schrijven onder de titel ‘Tommie in de zorg’. Hij wilde de buitenwereld laten zien hoe mooi het vak is, maar ook hoe moeilijk het soms kan zijn. Binnen no time had hij meer dan tienduizend volgers. De zorg leeft! En nu is daar dus het boek, waarin hij openhartig en eerlijk over zijn werk vertelt.

Help me! – Marianne Power

Marianne Power heeft nogal een rommeltje van haar leven gemaakt. Ze heeft schulden, is vreselijk onzeker en gaat gebukt onder allerlei angsten, die ze liefst wegdrinkt met veel wijn. Ze besteedt haar weekenden met Netflix bingen en katers. Om haar leven rigoureus te veranderen, besluit ze een jaar lang elke maand te leven volgens een ander zelfhulpboek. Wat er dan gebeurt, beschrijft ze met onmetelijk veel (Britse) humor in haar boek ‘Help me!’ Het begint als een grap, maar het wordt een serieus, openhartig en ontroerend avontuur.