fbpx

Chocoladereep: zo makkelijk maak je die zelf

chocoladereep 1

Een chocoladereep met alles erin wat je lekker vindt, die maak je heel makkelijk zelf. Ook leuk om samen met de kleinkinderen te doen: eerst maken en daarna lekker smullen.

Lees ook:
Zo maak je in 5 minuten een chocoladecake zonder oven

Zo makkelijk maak je een chocoladereep

Een chocoladereep maken is bijna net zo makkelijk als naar de supermarkt gaan en er een kopen. Nou ja, daar moet je evengoed naartoe om chocolade in huis te halen; degene die jij het lekkerst vindt. Wil je de reep niet al te ongezond maken, koop dan chocolade waarin veel cacao zit, bijvoorbeeld 80-85%. De grootte van de reep en de hoeveelheid ingrediënten kun je helemaal zelf bepalen.

Noten, karamel of vruchten

Aan je eigen chocoladereep kun je toevoegen wat je zelf lekker vindt: grof gehakte (of hele) noten zoals walnoten, amandelen of pistachenoten. Je kunt ook gedroogde en gekonfijte vruchten of stukjes karamel gebruiken. En kinderen maak je misschien wel blij met kleine marshmallows.

chocoladereep 2

Dit leg je klaar

Heb je een bakblik met ongeveer dezelfde omtrek als een chocoladereep, dan leg je dat klaar. Je kunt ook andere (eventueel plastic) bakjes gebruiken. Bekleed de bakjes of het bakblik met bakpapier. Wil je wat grovere brokken maken? Dat kan natuurlijk ook; leg dan een stuk bakpapier op een bakplaat klaar.

Zo maak je je chocoladereep

Smelt de chocolade au bain-marie en leg ondertussen de ingrediënten klaar die je wilt toevoegen. Let op: voordat je dat kunt doen, moet je de chocolade temperen. Klinkt ingewikkeld, maar dat valt wel mee. Dit doe je om te voorkomen dat de chocolade, wanneer deze is opgedroogd, korrelig smaakt, wit uitslaat en sneller in je hand smelt. Als je de chocolade hebt getemperd, roer je de ingrediënten erdoorheen. Vervolgens spatel je het geheel in je bakblik, bakjes of op de bakplaat. Tot slot laat je het hard worden. Niet in de koelkast, maar wel op een plek weg waar het niet heel warm is. Na ongeveer zes uur kun je de reep in stukken snijden of breken. Smullen maar!

Lees ook:
Zo maak je in 5 minuten een chocoladecake zonder oven