fbpx

De paperclip maakt ons leven makkelijker met deze lifehacks

paperclip 1

Een paperclip is natuurlijk vooral handig om papieren bij elkaar te houden. Toch kun je met dit ogenschijnlijk simpele kantooraccessoire nog véél meer handigs.

Lees ook:
Video van de dag: populaire lifehacks getest

De paperclip als lifehack

paperclip 2

Strak mondkapje

Draag je vaak een mondkapje, maar zit het eigenlijk iets te strak? Met een paperclip kun je je oren beschermen tegen de elastieken van het kapje. Dat doe je als volgt: de ruimte tussen de elastieken maak je groter door ze aan de achterkant van je hoofd aan elkaar te bevestigen met een paperclip. Pas wel op dat je haar er niet tussen komt.

Kapotte rits

Is het uiteinde van je rits afgebroken? Hij hoeft heus niet meteen vervangen te worden: steek een paperclip door het gaatje van de rits en je kunt ‘m gewoon weer gebruiken.

Ruzie met een rol tape

Heb je regelmatig moeite het einde van een rol plakband of tape te vinden? Rol, de volgende keer dat je de tape gebruikt, een paperclip om het uiteinde heen. Nu hoef je nooit meer te zoeken.

Pitten uit de kers

Natuurlijk kun je een kers gewoon in je mond stoppen en daarna de pit er weer uithalen, maar je krijgt daar wel rode vingers (en misschien wat vlekken) van. Dus als je een paperclip in de buurt hebt: stop deze in de kers, draai hem rond en je trekt de pit er zo uit.

Cd of dvd vastgelopen

Vervelend, als de dvd- of cd-speler bij de tv, in de computer of de auto vastloopt: geen beweging meer in het laatje te krijgen. Maar de paperclip biedt uitkomt! Als je goed kijkt, zie je aan de voorkant van het laatje een heel klein gaatje. Pak een paperclip, buig de langste kant open, steek het rechte stuk in het gaatje en voilà: door het mechanisme dat nu in werking treedt, opent de speler weer.

Simkaart plaatsen

Net zoals er een klein gaatje in het laatje van je cd-speler zit (zie boven), zit er ook een in de zijkant van je smartphone. Door hier het uiteinde van een paperclip in te steken, kun je een piepklein laatje openen waar je simkaart in zit.

Losse sleutels

Wil je graag een bos maken van een aantal losse sleutels? Door een paperclip handig te verbuigen, maak je er vrij simpel een sleutelring van.

Lijm verstopt

Is het gaatje van je lijmpot verstopt? Prik het open met een… je raadt het al.

En ten slotte kun je de paperclip ook prima gebruiken als…

Overigens werd de paperclip tijdens de Tweede Wereldoorlog ook nog op een andere manier gebruikt: als een symbool van verzet.

Lees ook:
Video van de dag: populaire lifehacks getest