fbpx

DIY kerstversiertips: creatief in huis!

kerstversiertips

It’s beginning to look a lot like Christmas… Ineens zitten we alweer in december! Zo lijkt het elk jaar te gaan. De tijd vliegt voorbij en voor we het goed en wel doorhebben staan de feestdagen voor de deur. Nu we iets meer vrije tijd lijken te hebben, is er een goed excuus om dit jaar lekker veel aan de slag te gaan met eigen kerstcreaties. Hoe en wat? Wij geven je wat leuke DIY kerstversiertips! 

Lees ook:
Kerstkribbigheid: 5x zo houden we kerst gezellig

Houten adventskalender

We kennen ze allemaal wel: de adventskalenders die in de winkel liggen. Met de vakjes die we moeten openmaken om te zien wat voor kleinigheidje erin zit. Maar hoe leuk is het om zélf een adventskalender te maken? Groter, origineler en dus leuker! Je kunt dit op allerlei verschillende manier doen en het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Ons idee: pak een grote rechthoekige houten plank. Hierop lijm je 24 wasknijpers, waar je vervolgens leuke kleine envelopjes hangt, die je uiteraard in allerlei printjes kunt kleuren of kopen. In de zakjes stop je vervolgens iets leuks, wat uiteraard niet al te groot is. Et voila, jij hebt een geweldig leuke december voor iemand (of natuurlijk voor jezelf) gemaakt!

Een eigen kersttheater voor de kleinkinderen

Mag jij je inmiddels een gelukkige grootouder noemen? Bouw een kleine ruimte in je huis dan om tot een heus kersttheater! Ook dit hoeft zo moeilijk niet te zijn. Regel wat oude doeken, als het even kan in de kleur rood. Verder zijn veel lampjes, sterren en andere kerstdecoraties welkom om het theater helemaal af te maken. Hoe meer versiering, hoe beter! We hebben nog meer kerstversiertips voor je in petto.

kerstversiertips

Een bosje kerst in de slaapkamer

Wat is er nu meer gelukzalig, dan opstaan met dat heerlijke kerstgevoel. Het gevoel van een huis vol lichtjes, kerstmuziek door de speakers en een mooi gedekte tafel. Voor wie weg is van dit gevoel, raden wij aan: breng dit jaar eens je slaapkamer in kerstsferen. Dit doe je al heel simpel door een mooi bosje kerst op je nachtkastje te zetten. Combineer groene en rode kersttakken met een laagje sneeuw, in een leuke pot of vaas. Zo ga je met dat fijne kerstgevoel slapen en sta je ermee op!

kerstversiertips

Lees ook:
Video van de dag: 30 meest creatieve kerstbomen