fbpx

Maak een geurende kruidenkrans voor in de keuken

De keuken is een plek waar we graag zijn. Waar we met aandacht ons eten bereiden en nieuwe ingrediënten ontdekken. Waar we goede gesprekken voeren en samenkomen. Maak je keuken compleet met een zelfgemaakte kruidenkrans!

Lees ook:
De geneeskracht van planten: 5 kruiden die helen

Een kruidenkrans voor in de keuken

kruiden krans

Knip-en-kook

Omdat we zoveel in de keuken zijn, is het fijn dat deze ruimte er behalve opgeruimd en hygiënisch ook gezellig en inspirerend uitziet. Iedereen kent de potjes met verse kruiden, maar wat dacht je van een heerijk geurende kruidenkrans? Ideaal om bij iedere kookbeurt een takje van je favoriete kruid af te knippen. En de vleugjes tijm of koriander die telkens bij het voorbijlopen je neus in verdwijnen zijn bovendien een mega boost voor je humeur.

Zo maak je een geurende kruidenkrans

  1. Verzamel een schaar, een bolletje (jute) touw en een bos rozemarijn. De takjes van dit kruid zijn sterk en vormen een goede basis voor de krans. 
  2. Verbind de takjes rozemarijn aan elkaar met het touw totdat de cirkel rond is. Blijf rozemarijn toevoegen totdat je krans de gewenste dikte heeft.
  3. Bind tenslotte een touw om de gehele dikte van de krans, onder en boven. Laat boven een stukje over zodat je de krans daar aan kunt ophangen.
  4. Steek nu jouw favoriete kruid tussen de rozemarijn. Denk aan tijm, oregano, laurier koriander of salie.

Lees ook:
Knutseltip: droogbloemenkrans maken