fbpx

Q&A: Hoe creëer je meer groen in een tuin vol tegels?

tegels groen

Dhr. Jansen uit Enschede vraagt: Hoe creëer je meer groen in een tuin vol tegels? Tuinspecialist Martin Stuger geeft antwoord.

Hoe creëer je meer groen in een tuin vol tegels?

“U kunt beginnen met het laten begroeien van de schuttingen en muren om meer groen in de tuin te creëren. Het is belangrijk te kijken naar de plek waar u de klimplant wilt plaatsen. Clematis, rozen en Toscaanse jasmijn doen het goed in de zon. In de schaduw kunt u beter een klimop of klimhortensia plaatsen. Vervolgens kunt u de keuze maken of u een aantal tegels in de tuin wilt verwijderen en een border wilt aanleggen, of u kunt wat potten met daarin mooie planten plaatsen. Een border aanleggen is iets meer werk, want u zult de tegels moeten afvoeren en het witte zand moeten vervangen door aarde, maar het geeft wel een mooi blijvend resultaat. Als laatste adviseer ik ook een boom in de tuin te plaatsen. Hiermee creëert u hoogte en diepte in de tuin en het zorgt voor meer groen in de lucht. Heeft u weinig ruimte, dan kunt u het beste voor een boom op stam kiezen.” 

Martin Stuger, tuinspecialist van BinnensteBuiten

Heeft u ook een vraag op het gebied van psyche, gezondheid, geld, computers of huis en tuin? Onze experts zitten klaar. Mail naar redactie@blijtijds.nl.

Tekst: Lieneke van der Fluit

Tekst: Lieneke van der Fluit