fbpx

Q&A: Hoe geef ik mijn woonkamer een voorjaarslook?

voorjaarslook bloem

Mevr. van Vloten uit Helmond vraagt: Hoe geef ik mijn woonkamer een voorjaarslook? Interieurstylist en expert Theo-Bert Kok geeft antwoord.

Voorjaarslook

voorjaarslook kamer

“Met rotan werken geeft een echt voorjaarsgevoel. We zien rotan al een tijdje in kastjes en in verlichting. U haalt er letterlijk de zon mee naar binnen, het creëert openheid en luchtigheid. Rotan geeft een buitengevoel, het heeft een link met een schommelstoel of stoeltjes op een terras. Verder kunt u met lichte tonen werken in uw interieur, zoals lichtblauw, lichtroze of een mooie perziktint. Een combinatie met okergeel zorgt voor een zonnig gevoel. Om uw woonkamer wat contrast te geven, kunt u het combineren met aubergine of petrol. Anders heeft u de kans dat het geheel te bleek wordt. Op de muur kunt u ook behang aanbrengen, bijvoorbeeld in een bloemendessin of een mooi grafisch patroon. Kies voor vliesbehang, dat werkt heel fijn en u trekt het er later als baan weer af. Vindt u een hele muur behangen te veel van het goede? Kies dan voor een paneel dat u voor de muur neerzet en makkelijk kunt wisselen.” 

Theo-Bert Pot, interieurstylist en expert bij BinnensteBuiten.

Voor meer tips, kijk op www.binnenstebuiten.tv of op Instagram: theobert_pot

Heeft u ook een vraag op het gebied van psyche, gezondheid, geld, computers of huis en tuin? Onze experts zitten klaar. Mail naar redactie@blijtijds.nl. 

Tekst: Lieneke van der Fluit