fbpx

Q&A: Welke planten kan ik het beste op mijn slaapkamer zetten?

plant slaapkamer

Mevr. Nijssen uit Breda vraagt: Welke planten kan ik het beste op mijn slaapkamer zetten? Theo-Bert Pot, interieurstylist en expert bij BinnensteBuiten, geeft antwoord.

“Planten in de slaapkamer zijn goed, ze leveren zuurstof en zuiveren de lucht. Daarnaast staan ze ook nog heel mooi. Als u een wat donkere slaapkamer heeft, raad ik de zaagcactus (epiphylym anguliger) aan, een mooie plant met een donker blad. Hij heeft weinig daglicht nodig en groeit in het donker. De zaagcactus is een hangplant, ook dat is fijn in de slaapkamer, hang hem mooi boven uw nachtkastje of dressoir. Aloë Vera werkt sterk lucht zuiverend, dus die is ook een prima optie voor in de slaapkamer. De plant heeft een mooie vergrijsde kleur en is helemaal van deze tijd. Een tip: koop een iets grotere pot, hierin zakt hij niet te ver uit en breekt hij niet af. Als laatste wil ik de vioolbladplant (fycus lyrata) aanraden. Deze past het beste in een wat grotere slaapkamer. De vioolbladplant is erg mooi met zijn grote bladeren in licht- en donkergroen. Ook deze plant staat bekend om zijn lucht zuiverende werking.”

Theo-Bert Pot

Voor meer tips kijk op www.binnenstebuiten.tv of op Instagram: theobert_pot 

Afbeelding: Ⓒ Stijn Ghijsen

Heeft u ook een vraag op het gebied van interieur, psyche, geld, gezondheid of computers? Onze experts zitten klaar. Mail naar redactie@blijtijds.nl. 

Tekst: Lieneke van der Fluit