fbpx

Zo houd je je telefoon en laptop schoon: schoonmaakhacks!

telefoon schoonmaken

Onze telefoon en laptop hebben we tegenwoordig altijd bij ons. We staan ermee op, nemen ze mee naar het werk, de sportschool en we  gaan er zelfs mee naar bed. Je hebt het waarschijnlijk niet door, maar je favoriete apparaten zijn een grote bron van bacteriën. Zo groot, dat deze zelfs meer bacteriën bevatten dan de deurklink van een openbaar toilet. Hoog tijd voor een grote schoonmaakbeurt. Met deze 3 schoonmaakhacks is de klus zo geklaard!

Lees ook:
Handige lifehacks voor het huishouden 

Schoonmaakhacks voor je telefoon en laptop

1. Nooit meer vingerafdrukken

Heb jij ook altijd last van vingerafdrukken op je telefoon of laptop? Je blijft maar poetsen om ze weg te krijgen, maar voor je het weet staan ze alweer op je op beeldscherm. Dé hack om hiervan af te komen: gebruik een gum. Je moet wellicht weer even zoeken of je er überhaupt nog eentje hebt liggen thuis… Maar mocht je hem eenmaal gevonden hebben, wrijf de gum dan voorzichtig  van boven naar beneden over je scherm en de vingerafdrukken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Geen gum bij de hand? Een stukje plakband doet ook wonderen. Druk het plakband goed op de vingerafdruk en haal het stukje er weer vanaf. Het plakband neemt al het vuil mee en jouw beeldscherm oogt weer zo goed als nieuw!

telefoon schoonmaken

2. Verwijder kruimels van je toetsenbord

We weten dat het niet handig is, maar toch doen velen het: eten boven de laptop.  Na dat heerlijke lunchbroodje zit je weer met kruimels tussen je toetsen. Wanneer je probeert ze er tussenuit te halen, druk je ze vaak alleen maar verder het toetsenbord in. Dé hack om van kruimels af te komen? Gebruik de plakrand van een post-it, een oude mascaraborstel of haal de kruimeldief uit de kast. Vergeet niet om er nog een babydoekje overheen te halen. Zo is jouw toetsenbord weer schoon en fris! 

3. Maak je eigen mini-stoffer

Werkt je koptelefoon minder goed? Of wordt je telefoonoplader niet meer herkend? Grote kans dat deze kleine gaatjes vol zitten met stof of vuil. Je kunt deze gemakkelijk verwijderen met je eigen mini-stoffer. Maak deze als volgt: pak een paperclip en buig deze recht. Wikkel vervolgens een aantal laagjes plakband, met de plakkende rand naar buiten, om het uiteinde van de paperclip. Haal deze voorzichtig door de gaatjes et voilà: het vuil zal blijven plakken!  

Lees ook:
Video van de dag: lifehacks voor schoenen