fbpx

3x IJsblokjes met smaak maken

ijsblokjes smaak

In de zomer is je drankje pas echt compleet met ijsblokjes. Maar wat als je het concept omdraait? Dat je ijsblokjes de smaakmakers zijn. Nieuw, verkoelend en feestelijk. Schaf een ijsblokjesvorm aan en varieer eindeloos met fruit en aroma’s. Ontdek alvast deze 3 smaken: 

Lees ook:
5 originele koude drankjes voor warme zomerdagen

IJsblokjes met smaak

ijsblokjes maken

Framboos met blauwe bes

Vul de ijsblokjesvorm met frambozensiroop en blauwe bessen. Verdeel de blauwe bessen over de ijsblokjesvorm en schenk dan de frambozensiroop erbij. Na ongeveer drie uur in de vriezer, zijn de ijsblokjes klaar voor gebruik. Doe water in chique cocktailglazen of één groot karaf en voeg naar smaak de ijsklontjes toe. De ijsklontjes geven zo langzaam smaak af. 

Citroen met munt

Vul de ijsblokjesvorm met citroensiroop en munt. Schenk citroensiroop in de ijsblokjesvorm en doop de muntbladeren in de siroop. Een leuk verrassingseffect bereik je door de tak uit het blokje te laten steken. Knoop de takjes aan elkaar zodat ze blijven staan in de vriezer. Na drie uur invriezen, serveer je de ijsblokjes met bruiswater. De subtiele muntsmaak zal langzaamaan tevoorschijn komen doordat de ijsblokjes smelten. 

Koffie met tonic

Ijskoffie-liefhebbers opgelet, dit is een simpele maar verrassend leuke variant op ijskoffie! Zet een pot koffie zoals je ‘m gewend bent en vul de ijsblokjesvorm ermee. Laat drie uur invriezen. Serveer niet met water, maar met tonic. Met dit verfrissende cafeïneshot en een sensatie van bitter en romig op je tong, kan jouw zomerdag moeilijk meer stuk…

Santé!

Lees ook:
3x limonade voor volwassenen: drankjes zonder alcohol