fbpx

Waarom worden we zo blij van bloemen?

Een verjaardag, Moederdag of gewoon zomaar: een boeket bloemen geven aan iemand is eigenlijk altijd een goed idee! Zelfs als je het al vaker hebt gegeven aan de ander. Een boeket bloemen geef je nooit te vaak. Maar… Waarom worden we eigenlijk zo blij van bloemen? 

Lees ook:
Mooie rozen: 5 tips om ze vers te houden

Bloemen zeggen soms meer dan duizend woorden

Ben je net geopereerd? Heb je een goede vriend verloren? Is je hond of kat er ineens niet meer? Op dat moment ben je waarschijnlijk niet de vrolijkste persoon op aarde. Totdat er die bos bloemen binnenkomt: opvallend kleurrijk, inclusief een mooi kaartje. Op dat kaartje is een naam eigenlijk al genoeg. Want bloemen zeggen meer dan duizend geschreven of gesproken woorden. Een bloemetje als gebaar zegt eigenlijk alles.

De geur van herinneringen

Elke bloemsoort is anders, en dat is leuk. Want zo heeft ook elke bloem zijn eigen geur. En die geur kan mooie herinneringen bij je oproepen. Bijvoorbeeld aan een boeket dat je ooit eerder al eens kreeg van iemand tijdens een vervelende situatie in je leven. Of de lavendel die je doet denken aan je Franse vakanties. Geuren kunnen magische dingen met je doen!

Vrolijk door de keur van bloemen

Hoewel de samenstelling van een bosje smaakgevoelig is, bestaan er eigenlijk nauwelijks lelijke bloemen. Elk boeket of elke bloem heeft dankzij de kleur(en) wel iets moois. Bloemen stralen rust én vrolijkheid uit, in welke samenstelling je ze ook zet. Het is dus altijd een aangename toevoeging in je woon- of slaapkamer! 

Een momentje voor jezelf

Het krijgen van een bloemenboeket is al een feestje op zich, maar ook het moment daarna is heerlijk: nog even een beetje bloemschikken. Het afsnijden, het boeket nog een beetje mooi in model brengen, de juiste vaas zoeken en een geschikt plekje in huis bedenken voor het boeket… Ook dit is zo’n geluksmomentje waarvan we altijd even ultiem kunnen genieten!

Lees ook:
Van deze dingen gaat je huis lekker geuren