fbpx

Horoscoop: klopt jouw karakter met je sterrenbeeld

horoscoop sterrenbeeld

Oké, de horoscoop die maandelijks jouw toekomst voorspelt achterin de glossybladen, kun je in twijfel trekken. Maar jouw sterrenbeeld kan je wel degelijk handvatten of inzichten geven. Benieuwd of het klopt wat de sterren over jouw persoonlijkheid zeggen?

Lees ook:
6 slaaphoudingen die iets zeggen over je karakter

sterrenbeeld horoscoop

Wat is een sterrenbeeld eigenlijk?

Een sterrenbeeld is een groep sterren die in een bepaalde periode door de zon wordt belicht en een (denkbeeldig) figuur vormt als je de sterren door lijnen met elkaar verbindt. Welk sterrenbeeld jij hebt, wordt bepaald door het moment waarop je geboren bent. Er zijn twaalf sterrenbeelden met ieder hun eigen eigenschappen. Een horoscoop prikt je niet vast op hoe je bent. Wel kan het je helpen bewust te worden van jouw talenten, wat je nodig hebt en op welke gebieden je problemen kunt ervaren.

Ram

Typische eigenschappen van de Ram zijn avontuurlijk, zelfverzekerd, direct, op één doel gericht, gul, een leiderstype en vlug van begrip. Maar ook: Zelfzuchtig, overmoedig, ongeduldig en een sterke behoefte aan vrijheid en ruimte.

Stier

Typische eigenschappen van de Stier zijn betrouwbaar, aards, loyaal, extreme toewijding, en een sterke wilskracht en laten ze zich niet van hun stuk brengen door moeilijkheden. Maar ook: voorzichtig of zuinig, praktisch, jaloers en bezitterig.

Tweelingen

Typische eigenschappen van de Tweeling zijn intelligent, kan goed praten, informatief, veelzijdig, leergierig, reislustig. Maar ook: wisselvallig of besluiteloos, afstandelijk, onrustig, ondogmatisch en weinig doorzettingsvermogen.

Kreeft 

Typische eigenschappen van de Kreeft zijn emotioneel, vriendelijk, flexibel, komt vaak anders over dan hij of zij is, houdt van vrijheid, laat zich niet onderdrukken, lichaamsbewust. Maar ook: snel gekwetst, humeurig, moeite met gezag.

Leeuw

Typische eigenschappen van de Leeuw zijn nobel, ambitieus, organiseert graag, rijk aan ideeën, gul, dynamisch, houdt van luxe en genot. Maar ook: plaatst zich op de voorgrond, jaloers, snobistisch, heftig met emoties.

Maagd

Typische eigenschappen van de Maagd zijn bescheiden, nauwkeurig, betrouwbaar, ijverig en analytisch. Maar ook: pietluttig, perfectionistisch, conservatief en een kille indruk.

Weegschaal

Typische eigenschappen van de Weegschaal zijn sociaal, vredelievend, charmant, idealistisch en ijverig. Maar ook: goedgelovig, op zoek naar bevestiging en overkritisch.

Schorpioen

Typische eigenschappen van de Schorpioen zijn vastberaden, stimulerend, intuïtief en charismatisch. Maar ook: obsessief, koppig, argwanend en mysterieus.

Boogschutter

Typische eigenschappen van de Boogschutter zijn eerlijk, optimistisch, levenslustig, veelzijdig en niet snel ontdaan. Maar ook: onverantwoordelijk, ontactisch en zorgeloos. 

Steenbok

Typische eigenschappen van de Steenbok zijn verstandig, geduldig, humoristisch, doordacht en ambitieus. Maar ook: pessimistisch, volhardend en minder analytisch.

Waterman

Typische eigenschappen van de Waterman zijn betrouwbaar, zelfstandig, vriendelijk, intellectueel, denkt rationeel en is vindingrijk. Maar ook: eigenwijs, onthecht en onvoorspelbaar.

Vissen

Typische eigenschappen van de Vissen zijn sympathiek, fantasierijk, onzelfzuchtig, kalm, innerlijk gericht en verkiezen kwaliteit boven kwantiteit. Maar ook: makkelijk te misleiden, escapistisch en snel geraakt.

Lees ook:
5 weetjes over mensen die in september jarig zijn