fbpx

5x zo voorkom je buikpijn door (teveel) koffie

De coffee addicts onder ons zullen nergens last van hebben, maar wie niet regelmatig een kopje koffie drinkt, kan klachten als buikpijn of overtollig maagzuur  ervaren. Zo zorg je ervoor dat dit verleden tijd is.

Lees ook:
Zo maak je een hartje in je koffie

Zo voorkom je buikpijn door koffie

1. Gebruik cafeïnevrije koffie

Als je puur de smaak van koffie niet kunt missen, dan kun je kiezen voor cafeïnevrije koffie. Cafeïne is namelijk een stof die een bepaalde irritatie in de maag kan geven. Voor veel koffiedrinkers is cafeïnevrije koffie geen echte koffie. Maar een beetje valsspelen mag, toch? Alleen de oppeppende werking die cafeïne ook geeft, kun je dan vergeten… 

2. Voeg melk toe

Alle stoffen in koffie zullen dan verdunnen. Als je gevoelig bent voor zuivelproducten, kun je soja- of havermelk proberen.

3. Drink geen koffie op een lege maag

Wanneer je niks in je maag hebt, komen de zuren en irriterende stoffen harder aan dan wanneer je net een maaltijd op hebt. Zorg dat je wat eet voordat je je koffie drinkt.

4. Drink je koffie koud

En dan bedoelen we niet dat je je hete kopje koffie lang genoeg moet laten staan, maar maak een cold brew. Vooral bij warm weer erg lekker. Koude koffie wordt namelijk niet of amper heet gemaakt. Dit voorkomt dat er bepaalde oliën vrijkomen die voor een hogere zuurheid zorgen.

5. Gebruik geroosterde koffiebonen 

Langer geroosterde koffiebonen bevatten een verhoogd aantal NMP-stoffen. NMP is een actieve bestrijder van cafeïne en andere boosdoeners (N-alkanoyl-5-hydroxytryptamine en catecholen) die buikpijn veroorzaken.

Lees ook:
Zo bak je de lekkerste cheesecake