fbpx

6 dingen waar mannen anders over denken dan vrouwen

‘Mannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus.’ Het lijkt redelijk achterhaald wanneer een man deze quote wéér aanhaalt, als hij zijn vrouw niet begrijpt. Toch zit er een kern van waarheid in. Het mannenbrein werkt nu eenmaal anders dan die van de vrouw. Dit zijn de verschillen.

Lees ook
5 geheimen voor een lang en goed huwelijk 

Dingen waar mannen anders over denken dan vrouwen

1. Oplossen van conflicten

Tenenkrommend als je partner wegloopt tijdens een ruzie. Vrouwen willen hun driftbui het liefst oplossen door contact te maken, terwijl mannen de situatie ontvluchten en pas terugkomen als de woede is uitgeraasd. Dit is ontstaan in de oertijd. De mannelijke jagers concentreerden zich op langetermijndoelen. Op één probleem: de prooi. Bijzaken werden genegeerd. Als een man genoeg vertrouwen voelt, is er een kans dat hij er op terugkomt. Maar ga er niet van uit.

2. Advies geven

Als een vrouw lukraak haar frustraties deelt, interpreteert een man dit als een vraag om hulp en is hij vooral bezig met het zo snel mogelijk zoeken naar een verklaring. Waardoor de vrouw de indruk krijgt dat hij niet luistert. Waarop de man niet begrijpt waarom zij ontevreden is met zijn oplossing en er steeds over wil blijven praten…

3. Communiceren

Mannen brengen met behulp van taal vooral informatie over, vrouwen vooral gevoel. Vrouwen opereren vaak met beeldspraak om de zaak duidelijk te maken. Uitspraken als ‘we gaan nooit uit’ terwijl je eigenlijk juist verzoekt om een avondje eropuit te gaan, werken bij mannen averechts. Wees direct. Zo is een man eerder geneigd te geven wat zijn partner wenst.

4. Navigeren

Is het je tijdens een wandeltocht nooit opgevallen dat vrouwen navigeren op basis van herkenningspunten, en mannen meer op richtingsgevoel? Ook dit verschil kun je ver terug herleiden. Een man op jacht mocht zijn prooi niet het oog verliezen en had dus geen tijd om zich te focussen op het landschap. Hij trainde zichzelf om de weg terug te vinden die hij de heenrit blindelings is opgerend. Vrouwen daarentegen trokken er rustig op uit om vruchten te verzamelen en die ene struik met sappige bramen te onthouden.

5. Vreemdgaan

Als je beide seksen vraagt welk type overspel erger is, ga je twee verschillende antwoorden krijgen. Een vrouw barst als haar partner emotionele gevoelens krijgt voor een ander, terwijl een man alarm slaat als zijn partner het op seksueel gebied buiten de deur zoekt. De fabel die wel even de wereld uitgeholpen moet worden, is dat mannen vaker vreemdgaan dan vrouwen. Helaas, we zijn beiden schuldig.

6. Complimenteren

Mannen geven misschien minder complimenten. Maar als ze het doen, menen ze het wel. Vrouwen geven een compliment eerder om een goede sfeer te creëren. De waarheid is minder belangrijk. Voor mannen kan het ontvangen van een compliment ervaren worden als een verschuiving van de macht. Een ‘dankjewel’ betekent toegeven aan de ondergeschikte positie en dat lijkt voor veel mannen ingewikkeld. Maar wees niet bang: hij heeft je gehoord!

Lees ook
Minder stress en zorgen