fbpx

75-jarige acteur Rutger Hauer overleden

Acteur Rutger Hauer, die we allemaal kennen als Floris en als Erik in Turks Fruit, is op 75-jarige leeftijd overleden. Hij overleed op vrijdag 19 juli na een kort ziekbed, op woensdag vond zijn uitvaart in besloten kring plaats.

Rutger Hauer overleden

De filmografie van Rutger Hauer is lang, heel lang. Naast de grote, bekende series en films, speelde hij ook met enige regelmaat in B-films. Van Nederland tot Amerika, zijn carrière ging de wereld over.

Floris en Turks Fruit

Zijn echte bekendheid begon in 1969 waar heel Nederland naar televisieserie Floris keek. In 1973 volgde Turks Fruit van Paul Verhoeven waar Rutger Hauer samen met Monique van de Ven in schitterde. Turks Fruit is de verfilming van het gelijknamige boek van Jan Wolkers en is met 3,3 miljoen bezoekers nog steeds de succesvolste Nederlandse bioscoopfilm aller tijden.

Soldaat van Oranje

Ook in 1977 werkten Rutger Hauer en Paul Verhoeven samen voor de film Soldaat van Oranje. Ook dit werd een enorme hit en de film werd genomineerd voor een Golden Globe. Voor de mannen gingen de deuren naar Hollywood open. Rutger Hauer heeft enorm veel films en grote successen op zijn naam staan, zijn biografie en hele filmografie vind je hier.
Een mooi overzicht van zijn carrière zie je in deze video.