fbpx

Boekentip: Een vrouw maakt een plan van Maye Musk

maye musk

Wat doe je als je topmodel én ondernemer bent en je jezelf de moeder van techmiljadair Elon Musk mag noemen? Juist, een boek schrijven! In ‘Een vrouw maakt een plan’ overtuigt Maye Musk dat je nooit te oud bent voor succes en schoonheid. Daar willen wij alles over weten!

Een vrouw maakt een plan

Het succes van Maye Musk

Één opluchting: ook het succes van Maye kwam niet zomaar aanwaaien. Alles behalve zelfs. Ze voedde als alleenstaande moeder met een krappe beurs drie kinderen op, ontsnapte uit een verstikkend huwelijk en woonde in acht steden in drie landen. Maye begon op haar 15e al als model te werken, maar bereikte haar grote doorbraak pas toen ze in de zestig was. Nu, op 72-jarige leeftijd, staat zij nog volop in het leven. Naast model, spreker, schrijver en voedingsdeskundige, is zij ook influencer. Haar leven is minstens zo interessant als dat van haar zoon!

Twee geheimen

Het eerste geheim voor een succesvol leven is volgens Maye dat je niet moet terugdeinzen voor nieuwe situaties, want juist dan leer je het meest. Iets wat ze vroeger al meekreeg van haar ouders die met hun eigen propellervliegtuig de wereld over vlogen. Alleen een vriend van haar vader had ook een vliegtuig, verder niemand. Het gezin conformeerde zich niet aan de norm. Daarmee is meteen het tweede geheim verklapt: Je hoeft niet altijd te doen wat van je verwacht wordt. Deze les leerde Maye als kind en past ze als volwassene toe. In haar boek diept ze deze en veel meer inzichten uit.

Uiteindelijk wil Maye, die zelf veel kracht putte uit zelfhulpboeken, met haar verhaal lezers helpen en inspirereren, zodat ze minder hoeven te worstelen dan zij zelf deed. Op naar succes! 🙂