fbpx

Bosbranden in Australië: uitgedacht plan?

koala bosbrand

Wie het nieuws op de voet volgt en zich zorgen maakt over de natuurramp in Australië, weet vast ook dat minister-president van Kangoeroeland achterover leunt. Door de meesten worden de bosbranden natúúrlijk toegeschreven aan de klimaatverandering, maar voor een klein groepje complotdenkers gaat het verder dan dit.

Lees ook:
Vuurtornado’s op Kangaroo Island

Bosbranden in Australië: uitgedacht plan?

Complot

De verschillende locaties waar de bosbranden zijn begonnen, vallen namelijk samen met het voorgestelde pad voor hogesnelheidstreinen en voorgestelde ‘slimme steden’. Deze bouwplannen van de overheid zijn destijds afgekeurd, omdat er teveel natuur verloren zou gaan. Naarmate we steeds meer te weten komen over de aanhoudende ‘bosbrandcrisis’, suggereren veel reguliere media nu dat de meeste branden opzettelijk zijn aangestoken. Even voor de duidelijkheid: dit is nog bij lange na niet bewezen.

24 arrestaties

Er zijn nu 24 mensen gearresteerd voor verdenking van brandstichting. Hiervan zouden enkele verdachten lijntjes hebben met de overheid. Anderen hebben ondanks het verbod een brandende sigaret of lucifer weggegooid op het uitgedroogde land, waar celstraffen tot 21 jaar op staan.

Natuuroorlog

Waar moet het heen met de wereld, als we de natuur misbruiken om de ideeën van de moderne mensheid te pushen? En tegelijkertijd: waar moet het heen met de wereld, als mensen de mensheid verdenken daartoe in staat te zijn? Minister-president Scott Morrison is in ieder geval niet van plan om zijn klimaatbeleid aan te passen, zoals meer wereldleiders lijken te handelen. De klimaatverandering is een probleem dat ons allemaal zou moeten wakkerschudden. Het zorgt in ieder geval voor genoeg stof tot nadenken!

Lees ook:
Uitgedroogde koala drinkt waterfles van Australische wielrenner leeg