fbpx

De gekste wetten ter wereld: dit geloof je niet

wetten 1

Natuurlijk weten we allemaal dat door rood rijden, een bushokje vernielen en stelen bij wet verboden zijn. Maar van deze bizarre wetten was je vast nog niet op de hoogte.

Lees ook:
Verkeersregels, een kleine opfriscursus

Geen valse noten

We beginnen bij onze zuiderburen. In studentenstad Leuven mag je niet aan struiken of bomen schudden, dus mocht je daar rondlopen en de onbedwingbare behoefte hebben om dat te doen: doe maar niet. Verder zul je hier op straat geen muzikanten vals horen spelen, dat is namelijk ook verboden.

Niet zoenen!

Het is dan wel de stad van de liefde, maar als je in Parijs je grand amour op de trein gaat zetten, mag je elkaar geen afscheidskus geven. Op de stations en in de treinen is dit verboden. Waarom? Om vertraging te voorkomen.

Postzegels plakken

In Engeland word je geacht het hoogste respect te hebben voor de royal family, en dan vooral voor de koningin. Dat gaat zo ver dat het verboden is om een postzegel met haar beeltenis ondersteboven op een brief of ander poststuk. Dit wordt beschouwd als respectloos en het plegen van hoogverraad.

Verplicht vasten

Ga je op reis naar Dubai in de vastentijd, dan ben je verplicht mee te doen aan de ramadan, ook als toerist. Dat betekent dus: niet eten en drinken van zonsopkomst tot zonsondergang. Als je dat toch doet, riskeer je een celstraf.

Kroeggedrag

Het lijkt een tegenstelling, maar het is toch echt zo: in een Britse pub mag je bij wet niet dronken zijn. En wanneer mannen in de kroeg vrouwen om seks vragen, kunnen ze een gevangenisstraf krijgen van drie maanden.

wetten 2

Hond uitlaten

In Turijn hebben ze dierverzorging hoog in het vaandel staan. In deze Noord-Italiaanse stad ben je verplicht goed te zorgen voor je hond: als je deze niet minstens drie keer per dag uitlaat, kun je een boete van 600 euro krijgen.

Inbrekers opsluiten

We eindigen in ons eigen land. Nuchtere Nederlanders als we zijn, hebben we hier vast niet zulke bizarre wetten, toch? Wel hoor! Een mooi voorbeeld van zo’n wet uit eigen land betreft inbrekers. Het is hier verboden om inbrekers op het toilet op te sluiten; dat valt namelijk onder het beroven van de vrijheid. Je kunt maar gewaarschuwd zijn.

Lees ook:
Verkeersregels, een kleine opfriscursus