fbpx

De kracht van de kerstkaart: versturen en ontvangen

kerstkaart sturen

‘Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!’ Zijn jouw kerstkaarten al op de post? Hoewel kerst steeds groter gevierd wordt, daalt het aantal verstuurde kerstkaarten ieder jaar. Tegenwoordig sturen we liever een appje. Maar zeg nou eerlijk, dit kan toch nooit opboksen tegen het ultieme kerstgevoel wat een papieren kerstkaart ons geeft? Vooral dit jaar!

Lees ook:
In 5 stappen zelf een kerststukje maken

De kracht van de kerstkaart

Geen eenzame kerst

Ook al ben je gezegend met een hechte familie of een handvol vrienden hebt, je hart blijft een sprongetje maken wanneer er een kerstkaart op de mat valt. Het geeft een goed gevoel als er iemand aan je denkt en de moeite voor je neemt. Een warme kerstgroet heeft helemaal effect bij iemand die zich wel eens eenzaam voelt of minder geluk heeft met een brede contactenkring.

Bezinning

Kerst is voor veel mensen een tijd voor aandacht en bezinning; even stilstaan bij wat je werkelijk beweegt. Welke mensen vind je waardevol, wie geeft jouw leven invulling? De kracht van de kerstkaart is dat je over dit soort levensvragen nadenkt. Probeer eens af te wijken van het standaard zinnetje dat je op elke kerstkaart kalkt. Door een persoonlijke boodschap mee te geven, voelt deze persoon zich extra bijzonder en wordt jullie relatie versterkt. En nu natuurlijk hopen dat je een kerstkaart terugkrijgt.

DIY kerstkaart

Die druilerige dag in december waarop je vrij bent en misschien wel de kleinkinderen over de vloer hebt, is zelf kerstkaarten maken een perfecte bezigheid. Zet je meteen de traditie voort. Teken bijvoorbeeld een kerstbal met een zwarte kalligrafie pen en kleur deze in met verf, ecoline of glitters. Versier deze met kerstlint of een takje hulst. De leukste kerstkaart-inspiratie vind je hier:

Lees ook:
Kerstviering: zo dek je de kersttafel