fbpx

Kerstviering: Zo dek je de kersttafel

kersttafel dekken

Naast een kerstboom, lekker eten en drinken mag een mooi gedekte kersttafel niet ontbreken tijdens een kerstdiner. Ook dit jaar zijn er diverse trends te ontdekken als het gaat om kerstversiering. Wat gaat het worden dit jaar?

Zo dek je de kersttafel

kerst tafel

Lees ook:
Dit zijn de kersttrends van 2019

Kersttafel: de trends voor 2019

Dit jaar kan je alle kanten op qua versiering. Zo zien we Scandinavische invloeden met veel wit, warm grijs en koele groentinten. Of juist weelderig met veel warme kleuren, goud en zware luxe stoffen zoals fluweel? Of toch terug naar de klassieke rood met groene versiering? We delen graag drie grote trends met je:

Scandinavisch Winterwonderland

Licht zonder dat het kil wordt. Combineer wit met grijstinten, zilver en wat groene elementen. Denk ook aan besneeuwde kerstbomen, sneeuwvlokjes en veel waxinelichtjes voor een warm geheel.

Warme kleuren met goud

Hierbij combineer je de warme kleuren zoals bordeaux, oud roze en (donker)paars met goud voor een luxe gevoel. Ooit gedacht aan een fluwelen tafelkleed? Prachtig met donkere borden, goud bestek en glazen met een goud randje. 

Classic Christmas

Kerstversiering zoals je het vroeger veel zag. Veel rood en groen met gouden elementen, hout, strikken en traditionele kerstdesigns. Tip, leg op ieder bord een kerstzuurstok met daaraan een kaartje met de naam voor de tafelschikking.

De basis

Nadat je het thema en de kleuren hebt bepaald is het tijd voor een goede basis. Denk hierbij aan een mooi tafelkleed in de gewenste sfeer. Je kan kiezen voor een kant en klaar tafelkleed, maar op de stoffenmarkt vind je de mooiste stoffen voor een tafelkleed. Deze stof kan je gemakkelijk (laten) omzomen zodat hij niet gaat rafelen. Een perfecte start voor de tafel. Kies er mooie bijpassende servetten en eventueel onderborden bij.

Bestek en servies

Bedenk vervolgens welke kleur servies en bestek hier goed bij zou passen. Vroeger zag je veel wit porselein en zilver bestek, tegenwoordig is wel anders. Kies eens voor een goud, koper of zelfs zwart bestek! Wat je ook veel ziet zijn de natuurlijke vormen en kleuren borden. 

Do it yourself

Niet alleen leuk om te doen, maar ook erg persoonlijk voor de gasten. Een handgeschreven naamkaartje of beschilderde kerstbal staat gezellig maar zal je gasten ook zeker verrassen! Schrijf het menu zelf, bijvoorbeeld op een krijtbordje, of met een glasstift op een glas. Ook leuk om een lieve, persoonlijke boodschap voor iedere tafelgenoot op te schrijven.

Vergeet je groen op tafel niet

Nee, we hebben het hier niet over de groente bij het menu maar over groen als versiering. Met hulst, eucalyptus, kleine kerststukjes, rode besjes of rozemarijn op tafel maak je het helemaal af. Daarbij ruikt het ook nog eens heerlijk!

Lees ook:
HEMA gaat voor kerstdesign met Viktor en Rolf