fbpx

Dit mag deze zomer niet ontbreken in jouw kledingkast

Kledingstukken die deze zomer niet mogen ontbreken

De zomer komt eraan! Weg met die dikke truien, op naar luchtige bloesjes en stijlvolle jurken! Monique Maas, eigenaresse van een damesmodezaak, zet op een rij wat deze zomer niet mag ontbreken in jouw kledingkast.

Lees ook:
6 stappen om je kledingkast zomerklaar te maken

6 kledingtrends voor deze zomer

Heb jij je kast al doorgespit? De dikke truien, warme broeken en laarzen naar zolder of het Leger des Heils, en weer alle ruimte voor bloesjes, jurken en sneakers. Heb je nog plek over? Modekenner Monique Maas geeft je zes kledingtrends voor deze zomer.

Felle kleuren

Geel, oranje, rood, appeltjesgroen, kobaltblauw… Deze zomer gaan we voor kleur! Vooral met geel steel je volgens Monique de komende maanden de show. “En dan hebben we het met name over felgeel”, meent ze, want er zijn wel vijftig tinten geel. “Met felgeel zit je deze zomer sowieso goed.”

De flaredpijp

Een broek die tot de knie strak zit en vanaf daar wijd uitloopt: dat is de flaredpijp. En hij is weer hip! Monique: “Je hebt deze broeken in jeansstof, maar deze zomer zul je hem ook veelvuldig in kleuren en printjes voorbij zien komen.”

De lange jurk en (wikkel)rok

We hebben hem een paar jaar niet veel gezien, maar de laatste jaren maakt de lange jurk een opmars. Deze zomer is het volgens Monique een must have in je kledingkast. “Naast dat het vaak heel leuk staat, is de lange jurk ook een enorm handig kledingstuk”, meent Monique, “zeker aan het begin van de zomer, als onze benen nog wit zijn.”
Dat laatste geldt ook voor de lange (wikkel)rokken die de komende zomer weer veelvuldig te zien zijn. Monique: “Korte rokjes zie je daarentegen niet veel meer. Rokken worden alsmaar langer en langer deze zomer.”

Zomertrend rouche

Rouches

Supervrouwelijk, vindt Monique: rokken en jurken met rouches! En daar heeft ze als liefhebber geluk mee, want ook dit wordt een trend in de zomer van 2019. Monique: “Het geeft een kledingstuk nét even wat meer flair. Ik ben er dol op.”

Bloemenprints

Bloemenprints zijn nooit helemaal weggeweest volgens Monique, maar deze zomer is het écht weer hip. Monique: “Bloemenprints komen deze zomer niet alleen in shirtjes terug, ook op broeken en andere kledingstukken.”

Sneakers 

… onder je rok of jurk? Jazeker! Monique: “Het was vorig jaar ook al een trend, maar dit jaar zie je het nóg meer. Vooral sneakers met dikke zolen mogen deze zomer niet ontbreken in je kast. Bijkomend voordeel: ze lopen heerlijk! Deze zomer hebben sneakers alle kleuren van de regenboog. Kleur wordt zoals je merkt dé trend!”