fbpx

Mooi grijs zijn… en blijven. Dat kan!

Waarom worden we eigenlijk grijs? Met de jaren neemt het aantal pigmentcellen in je haar af, waardoor het haar zijn natuurlijke kleur verliest en langzaamaan grijs wordt. Maar dat is nog niet alles. Haar zonder pigment is ook nog eens stugger en heeft van nature minder glans dan ‘gekleurd’ haar. Tijd voor wat haaradvies dus.

Lees ook:
Grijs haar opleuken: dat doe je zo

Mooi grijs is niet lelijk

De meeste mensen worden heel geleidelijk grijs. Het begint bijvoorbeeld bij hun slapen of voorhoofd en het kan dan nog jaren duren voordat ze volledig grijs zijn. Misschien geldt dat ook voor jou. Ben je al tijden met uitgroeisetjes of haarmake-up in de weer? Kies je er steeds voor om die grijze uitgroei in de oorspronkelijke haarkleur ‘terug te verven’? Misschien moet je nu maar eens besluiten: het wordt tijd voor natuurlijk grijs, met allure!

De overgang naar natuurlijk grijs

De meeste kappers zetten bij vrouwen die over willen gaan naar grijs high- en lowlights in,plukjes in verschillende blond- en grijstinten. Hierdoor krijg je een geleidelijke overgang naar meer grijs. Een groot voordeel van deze behandeling is dat door de verschillende kleurschakeringen een grijze uitgroei minder snel opvalt. Lichter haar, zeker als je ouder wordt, geeft je ook nog eens een zachtere uitstraling.

Een goede coupe

Doordat grijs haar weerbarstiger en stugger voelt en oogt, is een goede coupe vanaf nu een must. Nee, je hoeft niet meteen naar pittig kort. Bespreek met de kapper welk model jou het beste zal staan en plan geregeld een knipbeurt in. Zo knip je ook de laatste verfresten uit de punten waardoor het haar er alleen maar gezonder uit komt te zien.

De truc: zilvershampoo

Deze shampoo neutraliseert ongewenste gele en koperkleurige tonen in blond en grijs haar. Kortom, de gelige gloed die in grijs haar kan ontstaan, bijvoorbeeld door de zon, warmte of chloorwater, verdwijnt. Zonlicht is trouwens funest voor grijs haar. Ga je een dag naar het strand, zet dan een zonnehoed op!

Kleding & make-up

Misschien heb jij de eerste 50 jaar van je leven kastanjebruin haar gehad en ben je nu helemaal grijs. Dat is nogal een verandering. Je kunt je vast voorstellen dat dit ook om een aanpassing van je kledingkast vraagt. Qua kleding passen koele kleuren als: paars, roze, blauw het beste bij grijs. Zwart staat vaak hard, dan is een donkerblauw colbertje een betere optie. En wit doet het meestal beter dan crème. Heb je moeite de juiste kleuren te vinden, doe jezelf eens een kleurenanalyse cadeau. Wat voor je kleding geldt, geldt ook voor je make-up. Zwartgeverfde wenkbrauwen, rode lippenstift… misschien wordt het tijd voor iets anders. Ga voor kleding en make-up die jouw grijze lokken nog meer laten schitteren!

Lees ook:
Zo zie je er stralend uit met grijs haar