fbpx

Slim je koffer pakken: zo doe je dat

Heerlijk op vakantie. Maar het is wel altijd een ellende om uit te vlooien hoe je alles mee krijgt. Tegenwoordig betaal je zo ongeveer voor elke kilo bagage, dus het is ook nog van belang dat je handig inpakt. Hoe dan? Zes slimme tips!

6 tips om je koffer in te pakken

1. Begin op tijd

Het klinkt misschien stoer om twee uur voordat je moet inchecken te roepen dat je nog moet pakken, maar handig is het niet. Voor een goed ingepakte koffer moet je even de tijd nemen. Maak van te voren een lijstje om niets te vergeten. Dat kun je op je good old notitieblok doen, maar natuurlijk is er iets handigs voor bedacht: op www.meenemen.nl vind je een lijst online, die je helemaal kunt aanpassen aan het type reis. Er is trouwens ook een app: GetPacked.

2. Maak een keuze

Er wordt altijd geroepen dat je snel te veel bagage meeneemt, maar het komt evengoed voor dat je in je minimalisme-bui te weinig bij je hebt. Ga je leuk uit eten in dat mooie nieuwe jurkje, heb je er geen schoenen bij; van die rampen. Leg, voordat je gaat pakken, al je kleding uit op de grond of op je bed. Maak setjes. Vooral kledingstukken die voor meerdere doeleinden kunnen dienen, zijn ideaal. Een comfortabel strandjurkje kan met een vestje en nette schoenen ineens een heel andere look krijgen.

3. Warm of koud?

Als je naar een warm land gaat, hoef je natuurlijk niet drie wollen vesten en je ski-jas mee te nemen. Houd er wel rekening mee dat het ’s avonds vaak behoorlijk kan afkoelen. Neem dus altijd iets warms mee. Een mooie, warme shawl of poncho, een lekker vest, een spijkerjasje: je zal er blij mee zijn. Omdat dit meestal wel wat ruimte in je koffer in beslag neemt, kun je dat warme kledingstuk bijvoorbeeld dragen tijdens de reis. Ook in het vliegtuig kan het door de airco fris zijn.

4. Begin met je schoenen

Ga je pakken, begin dan met je schoenen. De inhoud van je schoenen kun je gebruiken voor ondergoed en sokken, maar bijvoorbeeld ook voor kleine, afgesloten flesjes toiletartikelen (zie 6). Leg je schoenen in tegenovergestelde richting strak tegen elkaar en doe elke set in een schoenenzak.

5. Rollen maar!

Het is de ultieme stewardessen-truc en inmiddels geen geheim meer: rol je kleding op. Je zult versteld staan hoeveel meer ruimte dat oplevert. Bovendien zal je kleding minder kreuken. Strak oprollen en naast elkaar in de koffer, op een manier dat het niet gaat schuiven.

6. Toiletartikelen

Vooral voor vrouwen is dit nogal een dingetje. Je wil graag je favoriete shampoo en die dure fles zonnebrand mee. De tip: verzamel van te voren kleine, plastic flesjes. Ze zijn vaak te koop bij de drogist, of spaar ze op als je in hotels bent. De inhoud kun je desnoods verwisselen. Wel heel belangrijk: doe elk flesje, groot of klein, twee keer in een goed afgesloten en vooral stevig (boterham)zakje. Je zal niet de eerste zijn bij wie je tandpasta of nachtcrème door de druk in de cabine open is gegaan, met alle gevolgen voor de andere inhoud van je koffer… Als je ze goed afsluit, kun je sommige toiletspullen ook los in je koffer doen, of bijvoorbeeld in een schoen.