fbpx

Gek op puzzelen: Welk type puzzelaar ben jij?

type puzzelaar

Bij welke van de vijf puzzelaars voel jij je het meest thuis? Met het nieuwe magazine Blijtijds Puzzelen ben je nog lang niet uitgepuzzeld. Kraak ruim zeventig puzzels omhuld in prachtige illustraties en uitspraken die je aan het denken zetten. Bekijk welk type puzzelaar jij bent!

Lees ook:
Hoteltip: Op ontdekkingstocht door de Eifel

Welk type puzzelaar ben jij?

puzzelaar pen

1. De Zweedse puzzelaar

De Zweedse puzzel is weggelegd voor iedereen die zijn algemene kennis op de proef wil stellen en kampioen is in synoniemen oprakelen. Pas op, de woordpuzzels zijn verslavend. In Zweden is zelfs ooit een vrouw van middelbare leeftijd opgepakt voor het stelen van honderden kranten. Ze beweerde het alleen maar te doen voor de woordpuzzel op de laatste pagina.

2. Lijnpuzzelaar

Van punt naar punt lijnen trekken. Het is alsof je de coördinaten volgt van een uitdagende ontdekkingstocht door de natuur. Voor mensen die houden van bergbeklimmen of wildkamperen maar ook voor de mindere waaghalzen, is deze lijnpuzzel een avontuur op papier. Je kunt met deze lijnpuzzel eerst nog even oefenen binnen de lijntjes.

3. De doorloper

De doorloper is voor mensen die goed zijn in afspraken nakomen en treinen halen. Ook onder de rivieren zou men zich eens moeten wagen aan een ‘doorloper’. De in te vullen woorden moeten in deze puzzel achter elkaar worden ingevuld, en voor mensen die bekend zijn met de polonaise is dit gesneden koek. 

4. De woordzoeker

Altijd op zoek naar de betekenis van het leven? Dan kan de woordzoeker een verademing zijn: verstand op nul en speuren maar. In deze puzzel ga je op zoek naar de letters die samen de woorden vormen die er gevonden moeten worden. Ook voor mensen die veel onderweg zijn, is de woordzoeker een prima puzzel ter ontspanning. Je bestemming is in een mum van tijd bereikt.

5. De filippine

Mensen met een voorliefde voor filosofie zullen blij worden van de filippine. Je hoeft geen expert in puzzelen te zijn om deze puzzel op te lossen. De becijferde vakjes helpen je op weg! En het leuke is: uit de eindoplossing komt een grappig citaat, een leerzaam gezegde of gewoon een leuk woord. Dit zorgt voor plezier in het moment maar ook nog daarna doordat de eindoplossing je zomaar dat sprankeltje licht zou kunnen meegeven of nèt de inspiratie die je nodig had.

Puzzelactie!

Het Blijtijds puzzelmagazine is nu extra voordelig voor een lage actieprijs. Een los nummer is €4,95 i.p.v. €6,95 en een jaarabonnement van 6 nummers is tijdelijk te bestellen voor €24,95. Bekijk het voordeel op www.blijtijdspuzzelen.nl