fbpx

‘Heaveness’-app: herinnerboom voor overleden dierbaren

app heaveness

Een fijne herinnerplek voor je overleden dierbare, die je altijd en overal kunt bezoeken; de nieuwe app ‘Heaveness’ maakt het mogelijk. In deze app kun je een virtuele herinnerboom planten die je samen met familie, vrienden en bekenden kunt bijhouden. 

Lees ook:
Hoe ga je om met het verlies van je partner?

Een herinnerboom voor overleden dierbaren

Missen rouw

Kaarsjes branden, bloemen neerleggen, knuffels plaatsen, of bijvoorbeeld wenslampionnen oplaten. Om zo positieve herinneringen in leven te houden. Dat is het doel van online community ‘Heaveness’. Via een tijdlijn verzamel je herinneringen en deel je anekdotes van een gezamenlijke vriend. Familie, vrienden en bekenden kunnen meeleven door een hartje of een reactie bij een bericht of item te plaatsen. 

Steun

Doordatandere groepsleden door de app direct op de hoogte zijn en eenvoudig betrokken kunnen worden, kan dit helpen bij het rouwproces of het gemis. Het meeleven en de reacties kunnen steun, kracht en verbinding bieden. Wellicht wordt het iets ‘anoniemere’ medeleven tonen of ontvangen voor veel mensen iets gemakkelijker, achter een schermpje.

Privacy

Je bepaalt zelf voor wie jouw boom wel of niet zichtbaar is. Een geplante herinnerboom blijft altijd bestaan, tenzij je deze zelf verwijdert.

Gratis

Het planten van een herinnerboom, de tijdlijn en diverse items (zoals kaarsjes, bloemen en knuffels) zijn gratis. De gratis app bevat geen advertenties en is verkrijgbaar voor smartphones via Google Play en de App Store (Android en iOS)

Lees ook:
5 vragen aan een afscheidsfotograaf