fbpx

Herfstig gerecht: gevulde portobello in bladerdeeg

portobello gerecht

Zoveel mogelijk thuisblijven? Dan maken we er maar een feestje van op ons bord. Alsjeblieft, een heerlijk herfstgerecht van Sandra (kijk op leukerecepten.nl voor meer lekkers) om mee aan de slag te gaan. Portobello’s gevuld met verschillende soorten kaas en omhuld met knapperig bladerdeeg.

Lees ook:
Pompoencake met kwarktopping en pecan

Gevulde portobello in bladerdeeg

Dit heb je nodig:

Ingrediënten

  • 4 vellen bladerdeeg
  • 4 portobello’s
  • 100 gram blauwe kaas
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 100 gram geitenkaas
  • 150 gram spinazie, ontdooid

Bereiding

  • Haal de vellen bladerdeeg uit de vriezer. Verwarm de oven op 200 graden. Meng de blauwe kaas met wat geitenkaas, als je de sterke smaak van de blauwe kaas iets wilt verwachten. Laat de spinazie uitlekken en druk met een lepel zo veel mogelijk vocht er uit. Meng het groene prutje spinazie met de kazen. Schep 1 eetlepel pijnboompitten er door. Snijd de stelen uit de portobello’s en doe het groene kaas mengsel hier in.
  • Leg ze op een vel bladerdeeg en vouw deze omhoog en druk goed vast aan de portobello. Verdeel wat pijnboompitten erover en zet ca 25 minuten in de oven. Serveer eventueel met een salade als hoofdgerecht of als lunch.

En, hoe smaakten de gevulde portobello’s? Deel het met ons op Facebook.